Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Karlstad

Pixbo Wallenstam tog återigen en enkel seger när laget besegrade Karlstad borta i Colorama Arena i Superligan dam i innebandy. Pixbo Wallenstam gjorde hela 13 mål, och vann med 13-7 (8-2, 3-1, 2-4).

ANNONS
|
Karlstad IBF dam förlorade mot Pixbo dam

– Vi kommer ut med fin attityd och med bra fart på boll och fötter. Vi har tre femmor som gör mycket bra idag och det är skönt att avsluta serien med en stark prestation och tre poäng, kommenterade Pixbo Wallenstams tränare Jonas Gustafsson efter matchen.

Pixbo Wallenstam var starkast i första perioden. Laget vann perioden med hela 2-8.

Även i andra perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 3-11.

Efter 6.13 av matchen kunde Luize Bilinska göra 5-11 för Karlstad.

Pixbo Wallenstam ökade ledningen till 5-12 genom Thea Löfborg efter 6.57 i tredje perioden.

ANNONS

Karlstad reducerade dock på nytt till både 6-12 och 7-12 genom Linnéa Wallgren och Tess Nilsson efter 12.46 av matchen.

Pixbo Wallenstam kunde dock avgöra till 7-13 med 5.19 kvar av matchen genom Emma Stenberg.

Noterbart är att Axina Pettersson gjorde två mål för Pixbo Wallenstam och tre assist, Cajsa Elm stod för ett mål och tre assist och Emma Stenberg gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Dessutom att Karlstads Frida Swahn stod för tre poäng, varav ett mål, Alexandra Terner gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Linnéa Wallgren gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Karlstad slutar på elfte plats, och Pixbo Wallenstam på andra plats. Pixbo Wallenstam är klart för slutspel.