Enes Mehmedagic: 2024 blir en markör i Landvetters DNA

Landvetter IS blir ett spännande lag i division 2 i år. Klubben som slutat på en tionde plats två säsonger i rad hårdsatsar på flera plan, och har skapat förutsättningar för att 2024 blir ett historiskt år, skriver Härryda-Postens reporter Enes Mehmedagic.

ANNONS
|

I fotboll kan resultat vara bedrägliga. Det går att göra saker på planen som är riktigt, riktigt bra, men trots det förlora. Landvetter IS visade prov på imponerande spel stundtals i förlusten mot Blåvitts U19-lag (0-6), och likaså under tisdagskvällens träningsmatch mot ÖIS (0-5) som fick avbrytas i den 70:e matchminuten på grund av för halt underlag.

Det finns dock något som är större än det enskilda resultatet. Det är att säsong efter säsong bygga vidare på föreningens DNA och arv för varje kommande generation och säsong, och det ser väldigt spännande ut hos Landvetter som firar 93 år i år.

ANNONS

Klubben har under delar av 2010-talet kunnat benämnas något som ett traditionsenligt fjärde division-lag i Göteborgsfotbollen. Supportrarna visste aldrig vad de skulle få, ibland slogs laget i botten, för att nästa år vara ett av topplagen. Det var först 2015 som klubben nådde en milstolpe då man avancerade en nivå högre.

Detta efter en medveten satsning på spelartruppen och det var här någonstans grunden till dagens Landvetter IS lades.

Två år senare, 2017, spelade klubben sin hittills största match. Drygt 4 000 åskådare tog sig till Landvetter IP en augustikväll för att se laget möta IFK Göteborg i Svenska cupen. Trots 0-5-förlusten är det säkert många som bär med sig minnet av den matchen – för alltid.

Det är dags att växla upp, bli bättre och sikta högre. 2024 gör klubben ett statement

2022 var ännu ett historiskt år då Landvetter IS tog ett kliv upp i division 2. Inför denna säsong har laget två tionde-placeringar bakom sig i divisionen, och nu är siktet på topp fem.

Det är dags att växla upp, bli bättre och sikta högre. 2024 gör klubben ett statement, berättade klubbprofilen och managern Morgan Johansson för Härryda-Postens reporter innan avsparken mot Örgryte IS under tisdagskvällen.

Att möta Superettan-laget från Göteborg är en del av satsningen. En annan del är truppens sammansättning. Den unge, men väl rutinerade tränaren Lindén Johansson har plockats in från BK Häcken. Edvin Svalling (Sävedalen) och Robin Claeson (Ahlafors) har anslutit och har tidigare tränats av Lindén Johansson i Kalmar FF.

ANNONS

Publiken kommer återigen få se spelare som Fredrik Alnäs, som gjorde ett avtryck på vänsterkanten år 2019, och publikfavoriten Ahmed Hussein, som gjorde A-lagsdebut för LIS som 14-åring 2014 är också tillbaka.

Det är ett par av de spelare som kommer att anföra Landvetter IS i år, och vara en del av en större satsning. En gång i tiden gick den forne franske giganten Michel Platini ut med det galna förslaget att klassa fotbollen som ett världsarv. Detta för att skydda sportens grundligaste princip, vilket är att det räcker med två provisoriska mål och en boll för att ge liv åt fotbollen. Visst, det stämmer.

Fotboll är dock mycket större än så, i Härryda har Landvetter IS en självklar plats i samhället. För att en fotbollsförening ska kunna överleva krävs det att hela tiden förvalta det arv som passas vidare till nästa generation.

Denna säsong har Landvetter IS alla förutsättningar för att år 2024 ska bli en tydlig markör i föreningens dna, och bli ett självklart minne i framtida arv.

LÄS MER:Landvetter IS åkte på stryk med 0-6 mot Blåvitts U19-lag

LÄS MER:Lindén Johansson är ny huvudtränare för LIS - kommer från Häcken

LÄS MER:Landvetters juniorer flyttas upp till nationell serie

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS