Ägare och vice vd för Pixbos storsponsor blir ny herrtränare

Efter finalförlusten tidigare i sommar står det nu att Pixbos herrlag har en ny huvudtränare. Torbjörn Jonsson känner till klubben väl då han är delägare och vice vd för det bolag som är en av Pixbos längsta och största sponsorer.
– Det ser jag inte som några problem, säger elitansvariga Peter Runnestig till Härryda-Posten.

ANNONS
|

Torbjörn Jonsson presenterades under onsdagskvällen. Han kommer närmast från en roll som assisterande tränare i BK Häckens juniorlag F19.

I slutet av april var Pixbos herrar med om sin första SM-final på 18 år, vilket slutade med tårar och silver. Då tröstade cupguldet föga.

— Det ska bli otroligt spännande och utmanandet att få leda Pixbo i SSL herr kommande säsong. Det är med stor ödmjukhet jag kliver in i ledarstaben och jag kan lova att jag ska göra mitt yttersta för att SM-guldet ska komma tillbaka till Pixbo, säger Torbjörn Jonsson i ett pressmeddelande.

Nu gäller det för klubben och herrlaget att fortsätta uppåt, säger föreningens elitansvariga Peter Runnestig. Han menar att Torbjörn Jonssons namn varit uppe i tidigare diskussioner och ser med spänning fram emot vad som väntar till nästa säsong.

ANNONS

– Det som också är spännande är att se vad man kan dra nytta av från hans tidigare erfarenheter. Det kommer inte bli likadant, det kommer bli något annat. Det betyder inte att det blir något sämre. Han är van att vara vd och har tränat på elitnivå, ledarskapsbiten är också otroligt viktig för oss, säger Runnestig.

Jonsson blir både sponsor och tränare

Helt obekant med Pixbo IBK är han inte. Jonsson är delägare och vice vd på Renew Group, ett innebandyföretag som äger varumärkena Zone och Unihoc. Just Zone var material- och tröjsponsor till Pixbo under många år. Sedan ett par år tillbaka är det Unihoc som är materialsponsor och vars logotype sitter på tröjan. Torbjörn Jonsson representerar alltså en av huvudsponsorerna som nu också blir huvudtränare för herrseniorlaget.

På pressbilden som Pixbo skickade ut till media under onsdagskvällen och som även finns på klubbens hemsida står Torbjörn Jonsson framför en stor skylt där det står – inte Pixbo – utan just sponsorn Unihoc.

– De har varit vår sponsor i trettio år, det ser jag inte som några problem. Jag tror bara det är positivt, företaget som han äger vet vad det är som krävs för elitspelare, menar Runnestig.

LÄS MER:Möt Pixbos nya ordförande Mehregan Redjamand

LÄS MER:Eliska Krupnovas tuffa beslut – lämnar Pixbo

LÄS MER:Stjärntalangen förlänger med Pixbo: ”Trivs jättebra”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS