Bra fotbollslördag för Mölnlycke IF, Landvetter IS och Rävlanda AIS

Fotbollsfacit är mer än godkänt för lördagens drabbningar. Av tre matcher slutade två med vinst för två Härrydalag.
– Det var skönt att vinna, säger Mölnlycke IF-tränaren Alan Wandi.

ANNONS

Vid slutsignalen kunde tre olika klubbar från Härryda lunka av sina respektive planer med rak rygg. Landvetter IS följde upp förra veckans höstdebut och seger i division 2 Västra Götaland med en kämpainsats där slutresultatet blev oavgjort. I Näset kunde Mölnlycke IF vara stolta att gång efter gång ha krigat sig tillbaka med kvitteringar och en bortamatch som slutade med 5–4. Därmed behåller Mölnlyckelaget sin andraplacering i division 4B. Och på Bråtaredsvallen blev det revansch för Rävlanda AIS efter vårens 3–0 förlust mot Trollhättans Syrianska FK.

Landvetter IS kryssade mot Nässjö FF och fick därmed ett halvt uppsving efter förra veckans kross, 1–4, av Lindome GIF på Landvetter IP:s A-plan. Landvettertränaren Morgan Johansson var nöjd efter matchen.

ANNONS

– Vi får spelet dit vi vill och vi gör det väldigt, väldigt bra. Sen får vi inte målen. Första halvlek spelade vi klart bättre. Vi är på gång, det är små marginaler.

Nöjd är Johansson även med de fem byten han gjorde under matchens gång.

– Vi gjorde fem byten, och då fick vi vänt matchen, och det var skönt.

Mindre nöjd var Morgan Johansson med domarnas gula kort, tre stycken, som delades ut till Landvetters spelare Albin Gustavsson, Christoffer Randsalu och Gustav Hedlund.

– Vi har slutat kommentera det, säger Johansson sammanbitet.

Härnäst heter motståndaren Tölö IF, en match hålls den 20 augusti klockan 13:00. på Hamravallens A-plan.

– Vi fortsätter på den inslagna vägen. Vi fortsätter trycka på, säger Morgan Johansson.

Wandi: ”Vi slarvar lite”

Alan Wandi, Mölnlycke IF:s tränare, säger att det är skönt att ha vunnit debuten i andra halvan av säsongen, därtill på en bortamatch. Inför dagens drabbning mot Näsets SK på bortaplan menade han att varje match spelas som en final, en inställning som bevisades med råge under dagen.

– Vi börjar ju riktigt, riktigt tryggt och riktigt bra. Vi tar ju ledningen med 2–0 efter bara 15 minuter. Sen slappnar vi av lite, vilket man gör normalt när man tar ledningen så snabbt.

ANNONS

De två första målen stod Askhan Keshavarzi och Markus Fekete för i sjunde respektive fjortonde minuten, som följdes av två mål på raken från Näsets SK:s Dennis Strandberg och Mattias Svanberg.

– Efter 18–19 minuter så får de fyra-fem hörnor i rad, med två mål på hörnor. Det är totalt onödigt. Vi slarvar lite, säger Alan Wandi.

Strid in i sista minuten

Mölnlycke ryckte dock upp sig efter pausen, då Hampus Stålhandske drämde in lagets tredje mål, som följdes upp fem minuter senare av Kevin Strand som lade 2–4. Två minuter senare gjordes Näsets Victor Kalasho 3–4 som följdes av lagkamraten Dore Tshitenge Fuambas 4–4. Nästan på slutminuten punkterade Mölnlyckes Kevin Strand med 4–5 och vinst.

– Kevin blir friställd. Han bara kommer förbi och rundar målvakten. Jättefint spelmål.

Alan Wandi passar också på att hylla motståndet:

– De är jäkligt starka i fasta stationerna. Vi släpper in fyra mål, men de är duktiga på det.

Vad är det mest imponerande ögonblicket i matchen för er?

– Det är den mentala biten. Vi tar ledningen, vi tappar, vi tar ledningen, vi tappar. Ändå tar vi ledning och vinner igen. Vi kommer tillbaka.

Nästa match för Mölnlycke IF blir på fredagen den 18 augusti då laget tar emot Dalen/Krokslätts FF på hemmaplan, ett lag som med om bottenstriden i division 4B. Matchstart 19:00 på Mölnlycke IP.

ANNONS

Revanschen säkrad för Rävlanda AIS – trots skakig andra halvlek

Inför lördagens match var Christian Skytting segerviss. För Härryda-Posten tippade han 3–1. Det blev både rätt och fel. Efter att ha tappat en ledning med 4–0 efter första halvlek hemma på Bråtaredsvallen lyckades Rävlanda hålla emot ett anstormande Trollhättan Syrianska FK som gjorde tre mål i andra halvlek.

Efter matchen kunde Skytting andas ut.

– Nu känns det bra. Tre poäng är tre poäng oavsett hur det har sett ut, sa han till Härryda-Postens reporter på plats.

Ni fick er revansch.

– Allt blir som vi har tänkt oss i första halvlek och det är det som gör att vi klarar av att spela dåligt i andra halvlek men ändå vinna. Vi spelar rakt, enkelt och snabbt. Vi satte press på dem. Vi agerade och de reagerade. Det här är vår hemmaplan och vi spelar vårt spel.

Vad hände egentligen i andra halvlek?

– Det är en bra fråga. De sätter hög press och får utdelning direkt och får energi och vi får en negativ spiral och slutar spela fotboll, egentligen.

Bröderna Lillskog gjorde tre av fyra mål

Än en gång gjorde bröderna Lillskog stora insatser för Rävlanda. Två av de fyra målen gjordes av Viggo Lillskog.

– Första halvlek kände jag att jag gör det jag ska. Jag sätter två lätta bollar, lite måltjuv skulle jag säga. Jag spelar i mitten och då ska man göra mål, säger Viggo Lillskog.

ANNONS

Brodern Elliot Lillskog berättar om sitt eget mål:

– Sebbe, nummer 10, vänder inåt i banan och sätter dit den i burgaveln. Vi gör en väldigt bra första halvlek, tar taktpinnen direkt och dominerar. Andra halvlek blir vi tillbakapressade, de sätter bra press på oss och sätter tre baljor. Jag vill ge en eloge till Syrianska som står upp så bra, säger han sportsligt.

Nästa match för Rävlanda blir ett nästan-derby mot Bollebygds SK, klockan 18:45 torsdagen den 17 augusti. Bollebygd är just nu på näst sista placeringen i tabellen medan Rävlanda är kvar i topp 5.

Viggo Lillskog, Christian Skytting och Elliot Lillskog.
Viggo Lillskog, Christian Skytting och Elliot Lillskog. Bild: Cornelia Smedberg

LÄS MER:Liverapportering Rävlanda AIS-Trollhättan Syrianska FK

LÄS MER:Kvartsfinalrysare i Rävlanda när Sverige spelar mot Japan

LÄS MER:Härryda fortsätter arbetet mot översvämningar

ANNONS