Kalmarsunds tränare ser fram emot att möta Pixbo Wallenstam

Om man är vidskeplig så är det fördel Kalmarsund när Pixbo Wallenstam inleder kvartsfinalserien på bortaplan. Tränaren för de rödvitas motståndarlag Kalmarsund FBC tror att publiken kommer bjudas på bra innebandy.
– Pixbo är det absolut roligaste motståndet, säger Viktor Gustavsson.

ANNONS

Viktor Gustafsson låter redo inför kvällens batalj när Härryda-Posten når Kalmarsunds tränare. Att det finns förhoppningar om bra innebandy under kvällens match och de efterföljande sammandrabbningarna är tydligt.

– Pixbo är ju ett av de få lagen, av de som vi kunde få möta, som vi inte stött på de senaste åren i en slutspelsserie. Jag ska inte säga att vi jublade över det för det är ett väldigt bra lag, men ur ett underhållningsperspektiv så spelar de en väldigt positiv och trevlig innebandy, men det är det absolut roligaste motståndet att stöta på då vi inte har stött på varandra när det verkligen gäller.

ANNONS

Pixbotränaren Patric Löfborg sade igår att er främsta fördel inför ikväll är att ni har så många rutinerade landslagsspelare. Håller du med?

– Vi har en del spelare som verkligen klivit fram i de rätta lägena, vilket har gjort att vi tagit oss till två av de tre senaste finalerna om vi räknar med Svenska Cupen. Detta utan att egentligen i serien eller i slutspelsserien övertygat jättemycket eller varit det absolut solklara läget som ska gå vidare. Däremot har vi många spelare som trivs väldigt bra när allt står på sin spets.

Pixbo har en hel och frisk trupp inför ikväll. Hur är det för Kalmarsund?

– Peppar, peppar! Vi har Simon Nilsson som under en längre tid har varit borta. Han är inte hundra för spel än, men vi hoppas att vi under kvartsfinalserien kan använda oss av honom. I övrigt ser det väldigt bra och ljust ut. Vi har haft några tuffa månader med ett evigt pusslande. Hur mycket ska man använda vissa spelar så att de ska vara fysiskt redo inför slutspelet? Det börjar rätta till sig nu, och det känns som väldigt bra tajming att slutspelet börjar nu och inte för en månad sedan.

ANNONS

Kalmarsund har fördelen av att ta emot Pixbo Wallenstam på sin hemmaarena Kifab Arena i Kalmar.

– Sportsligt sett så är min tro att det inte nödvändigtvis behöver betyda så mycket, förutom att vi kan spela inför våra supporters och få den energin. Min erfarenhet är att hemmaplansfördel under en slutspelsserie kan bara ”både och”. Ibland är det bra att vara favorit, och ibland kan det vara bra att gå ihop som en grupp och slå i underläge på bortaplan.

Du är ju jävig i frågan, men vad tror du om resultatet ikväll?

– Jag är dålig på att tippa, säger Gustavsson och skrattar.

– Men jag kommer aldrig sluta tro och hoppas på att vi ska vinna varje match vi ställer upp i. Det blir tight och jämnt, men jag tror vi vinner med 6-4 till slut.

Matchen mellan Pixbo Wallenstam och Kalmarsund FBC drar igång 18:30 ikväll.

LÄS MER:Pixbos herrlag slipar på de sista detaljerna inför kvartsfinalserien

LÄS MER:Så tycker Härrydaborna om de höga matpriserna: ”Jag har lagt ner tomater”

LÄS MER:Följ med in i renoveringen av mangårdsbyggnaden på Råda säteri – med spår av George W. Bush

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS