Liverapport från Härrydaberby: Sjövalla FK-Härryda IF

Torsdagskvällen innebar klassiskt Härrydaderby på Djupedals B-plan. Division 6C bjöd på en rejäl kraftmätning när Sjövalla FK tog emot Härryda IF. Och Härryda-Posten var givetvis på plats och liverapporterade. Läs hela referatet här nedan!

ANNONS

Om allting är tillåtet inom krig och kärlek borde derbyt på Djupedals B-plan under torsdagskvällen vara möjligheternas paradis. Hemmalaget Sjövalla FK ligger tvåa i tabellen medan gästerna Härryda befinner sig strax under, på tredje plats i division sex.

Att både tränare och spelare i lagen är välbekanta med varandra på och av planen är kanske Härrydafotbollens sämst bevarade hemlighet. Därför är kvällens match en parentes av verkligheten under 90 väldigt verkliga minuter. Utanför planen är det vänskap, på planen är det vinna som gäller.

Förra matchen slutade 3-3. Hur kvällens match slutar återstår att se.

Hos gästande Härryda IF är det viss nervositet som gäller.

ANNONS

– Lite nervöst inför kvällen såklart. Eller nervöst och nervöst, vi hade en bra träning igår, berättar tränaren Fredrik Prytz.

Att lagets målvakt inte kommer kunna vara med förrän andra halvlek är en omständighet som kan komma att påverka utgången.

– Men vi har andra duktiga killar som kan stå i mål. Vi har faktiskt tre målvakter, det är ju rätt spektakulärt egentligen.

Prytz har förberett sig genom att besöka Sjövallas förra match på Heden.

– Då var de ju inte bra. Det sa de ju själva. Jag känner ju några killar där såklart, i Sjövalla. Spelar de inte bättre än så då kommer vi ge dem en ordentlig match, säger Härrydatränaren och skrattar.

Härryda har dock ett hemligt knep med sig: Laget har med sig eget vatten. Givetvis är det från hemorten Härryda, en ritual som säkerligen har uråldrig bakgrund.

– Det är viktigt att vi har det där vattnet i flaskorna. Det har vi ju haft med oss i varje bortamatch. Så det känns som att det är ett vinnande koncept. Det är ju jätteroligt. Superkul.

Det är Härryda IF:s hemliga knep, alltså?

– Det hemliga knepet, ja.

Förberedde sig i regnet

Härryda-Posten trotsade vädrets makter under tisdagskvällen när Sjövalla SK enträget bestämde sig för att träna i hällregn.

ANNONS

– Vi behöver vinna på inställning, förklarar Sjövallatränaren Paul Zaya att laget tränade under minst sagt blöta omständigheter.

Paul Zaya minns förra matchen mellan lagen då det stod 3-3 när krutröken väl lagt sig.

– Det var en väldigt bra fight mellan oss förra matchen. De fick in ett par tidiga mål där. Men vi lyckades vända ett 3-1 underläge till 3-3 i slutminuterna. Det visar ju vilken inställning våra gubbar har, säger Zaya och påpekar att Sjövallas lag har förändrats när det kommer till laguppställningen.

– Men vi har faktiskt ett ganska annorlunda lag idag jämfört med vad vi hade då.

Sjövallatränaren är ödmjuk när Härryda-Posten frågar om matchresultatet i förväg:

– Det är derby och allt kan hända.

LÄS MER:Nytida drar sig ur Hjorten – vill inte fortsätta drifta gruppbostaden

LÄS MER:Härrydalagens fotbollshelg: Segerfester och förluster

LÄS MER:Det här händer i Härryda i höst

ANNONS