Mölnlyckeprofilen Bengt Gustafsson en av tolv att ta plats i Hall of fame

Under den gångna helgen hyllades tolv personer som valts in till volleybollens nyinstiftade Hall of fame. En av dem var Mölnlyckeprofilen Bengt Gustafsson. Något som Lokalpressen uppmärksammade under onsdagen.
– Det känns hedrande såklart, säger han till tidningen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Året var 1989. Det var dåvarande globen. Det var EM-semifinal mot suveräna Sovjet som hade vunnit varje EM sedan 1963.

Mölnlyckes stolthet Bengt Gustafsson, som inledde sin karriär i Sjövalla FK, bar Sverige fram till en final. Volleybollen i Sverige har aldrig varit så het som just då. Och ”Bengan” som han kallas var namnet på svenskarnas läppar.

2021 klev Mölnlyckesonen åter ut i rampljuset som första volleybollspelare i SVT-succén Mästarnas mästare. Där fick han motstånd av andra legendarer som längdåkaren Johan Olsson, simmaren Therese Alshammar och slutsegraren och alpinåkaren André Myhrer.

Nu är Bengt Gustafsson dessutom en av tolv volleybollspelare som blivit de första att väljas in till till Svenska volleybollförbundets nyinstiftade Hall of fame. Ett hederstecken som visserligen lanserades redan vid förbundets 60-årsjubileum 2021, men på grund av pandemin var det först under lördagen som de tolv utvalda kunde firas i Uppsala.

ANNONS

– Det var roligt, framför allt att träffa de gamla spelarna man spelat både med och mot. Det fanns många gamla minnen att prata om, och som någon sa så kändes det nästan som att tiden stått stilla när man började “tjöta”, säger 59-åringen till Lokalpressen.

LÄS MER:ARN ger Mölnlyckebo rätt i tvist mot Nordea

LÄS MER:Kadaverdel hittades i Mölnlycke – för andra gången

LÄS MER:Tågdebatt mellan Ådahl (C) och infrastrukturministern hettade till: ”Inte riktigt klokt”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS