Nyckelspelaren Klara Loneberg funderar kring framtiden i Pixbo

Ett kortare landslagsuppehåll innebar förra helgen matchfritt för både damerna och herrarna. Men till helgen är SSL tillbaka och sju omgångar återstår av grundserien.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Flera i damtruppen har varit iväg på landslagsäventyr och VM-kval under förra veckan. Störst avtryck gjorde landslagsdebutanten Emma Stenberg, som med tio mål och fyra assist stärkte sina aktier för att bli uttagen till VM i Singapore i december.

Samtidigt kommer slutspelet i SSL allt närmare och både damerna och herrarna ligger på betryggande platser i tabellen. På lördag ställs damerna mot Rönnby borta.

Stjärnan funderar kring framtiden

Förra veckan öppnade tränaren Jonas Gustafsson upp för en eventuell comeback för Linnea Wilhelmsson senare under säsongen. Hon har dock varit sjuk i veckan och har inte hunnit testa sin skadade fot mer än under något enstaka pass.

ANNONS

– Hon var tillbaka och tränade under torsdagen. Eftersom det handlar om en överbelastningsskada tar vi ett steg i taget med ökad träningsmängd, säger Jonas Gustafsson.

Däremot har Klara Lonebergs knä svarat bra på belastning.

– Hon spelar troligen på lördag, säger Gustafsson.

Men hur många fler matcher det blir för Loneberg i Pixbodressen återstår att se. Nyckelspelaren har ett utgående kontrakt, och i en intervju med Expressen berättade hon att hon inte tagit några beslut om framtiden.

– Tankarna går. Man tänker och ser vad man har för alternativ. Var ser man sin framtid egentligen? Vad vill man göra? Vad är viktigt? Det är många parametrar som spelar in, sa hon.

Herrarna mönstrar full trupp mot Helsinborg

Pixboherrarna har under säsongen haft stora bekymmer med sjukdomar och skador. Men när laget tar emot Helsingborg under lördagen är alla spelare tillgängliga.

Under uppehållet berättar tränaren Patric Löfborg att de tagit sig tid för att fila på detaljer i spelet, och är nöjd med utfallet.

– När vi lyfter in saker i truppen är spelarna kanonbra på att ta till sig det. Vi har fått bra effekt på det vi pratat om och nött in på träningarna, vilket vi nu ska omsätta redan mot Helsingborg, säger han.

ANNONS

Nästa match för Pixbo Wallenstam:

Damer: Rönnby IBK borta, 11 februari 13:00

Herrar: Helsingborg FCH hemma, 11 februari 15:00

Har du fler tips på Pixbonyheter? Mejla redaktionen@harrydaposten.se.

LÄS MER:Pixbos Amanda Berggren är tillbaka i spel efter korsbandsskadan

LÄS MER:Pixbotränaren Andreas Skoglund hyllas för sin fina gest

LÄS MER:Enkronasmatch lockade storpublik till Pixbos matcher

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS