Nyförvärv kan vara på ingång för Pixboherrarna

Ny vecka och nytt Pixbosvep. Till helgen arrangerar Pixbo Wallenstam ”enkronasmatchen” och det förväntas bli storpublik för både damerna och herrarna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Pixbo har trots nya Wallenstam Arena slitit med att få tillbaka publiken efter pandemin. Men när det till helgen är dags för kampanjen ”enkronasmatchen” där sponsorerna betalar entrén, väntas publikströmning.

Damerna tar emot Sirius och herrarna AIK.

Förutom att damtränaren Jonas Gustafsson hoppas att många hittar till Wallenstam Arena kommer han in till matchen med en viss revanschlusta, efter ett tappat poäng mot Sirius borta tidigare under säsongen. Förutom förlusten mot serieledaren Thorengruppen är det enda poängen Pixbo tappat den här säsongen.

Pixbostjärnan Klara Loneberg har fått svar på magnetröntgen

Klara Loneberg som nyligen ådrog sig en skada har nu fått svar på sin magnetröntgen, vilken visade på en spricka i brosket i knät.

ANNONS

– Hon kommer missa både matchen mot Sirius och VM-kvalet nästa vecka. Förhoppningsvis svarar knät positivt på belastning inom någon vecka så att hon kan komma tillbaka. Hon är väldigt viktig för oss, säger Jonas Gustafsson.

Förra helgen satt segern mot Endre lite längre inne än väntat för Pixbo. Men de tre poängen kammades hem och Jonas Gustafsson passar på att hylla Pixbomålvakten Lara Heini – och det rejält.

– Den nivån hon spelat på i början av det här året är ingen annan målvakt i världen i närheten av, säger han.

Patric Löfborg flaggar för nyförvärv

Herrarna kommer i sin tur från en tung förlust mot Kalmarsund där laget föll med en uddamålsförlust, även om Pixbo kom starkt mot slutet och vände 6–3 till 6–5.

– Vi skapar fler målchanser än Kalmarsund så vi hade stora möjligheter att vinna matchen om vi blir lite mer effektiva i våra avslut, säger tränaren Patric Löfborg.

När en ny match nu alltså väntar mot AIK hemma kommer Filip Wramdemark som varit sjuk ett tag åter stå på sidan av.

Däremot är Daniel Kalentun åter redo för spel efter den tuffa tackling han tog emot av Jönköpingsspelaren Emil Jacobsson förra helgen.

– Riktigt skönt, tycker Patric Löfborg.

ANNONS

Under fredagen föll dessutom domen mot Jacobsson, som klarade sig undan ytterligare straff: ”JN konstaterar att den anmälda sekvensen har föranlett bestraffning under match. JN anser inte att agerandet är av sådan art att det ska leda till ytterligare bestraffning enligt RFs stadgar”, skriver juridiska nämnden i ett utlåtande.

Patric Löfborg flaggar dessutom för att nyförvärv kan vara på ingång i herrtruppen.

– Inom en snar framtid hoppas jag att vi ska kan presentera någonting, säger han, men vill inte avslöja när.

Handlar det om ett eller flera nyförvärv?

– Det beror lite på våra egna kontraktsförlängningar och så vidare. Vi har kontakt med några stycken. Men ska vi ta in spelare ska det vara kvalitet, spelare som kan göra skillnad. Annars värvar vi inte, för då har vi redan spelare i truppen, säger han.

Nästa match för Pixbo Wallenstam:

Herrar: AIK Innebandy hemma, 28 januari 14:00

Damer: IK Sirius IBK hemma, 28 januari 17:00

Har du fler tips på Pixbonyheter? Mejla redaktionen@harrydaposten.se

LÄS MER:Härryda-Posten lanserar Pixbosvepet – för att ge läsarna en unik inblick i lagen

LÄS MER:Pixbos Linnea Wilhemsson missar resten av säsongen

LÄS MER:Pixbos Amanda Berggren är tillbaka i spel efter korsbandsskadan

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS