Pixbo IBK redo för helgens SSL-premiär hemma mot Täby

Efter sju år på pallplats, varav de fyra senaste silver, är Pixbos damer mer sugna än någonsin på att knipa SSL-guldet. Under lördagen är det SSL-premiär då damerna spelar sin första match, mot ett toppat Täby.

ANNONS

Läktarna inne på Wallenstam arena ekar tomma – men det är inte tyst. Skor gnisslar mot marken, klubbor smäller mot sargen och hela tiden ropas det instruktioner mellan spelarna på plan, från dem på avbytarbänken och från tränarna Mikael Lindqvist och Daniel Hansson. Det är Pixbos damer som tränar inför helgens SSL-premiär.

Förra säsongen fick laget för fjärde gången i rad vända hem från finalen utan det åtråvärda guldet. Dessutom var det den tredje final-förlusten mot de stora rivalerna Thorengruppen.

Lagkapten Moa Andersson tycker dock, trots det tårfyllda avslutet på förra säsongen, att laget gjorde det mesta rätt.

ANNONS

– Vi hade ett otroligt lag och kom tvåa i tabellen. Och vi gör verkligen det vi ska, men får ett väldigt tråkigt avslut. Så en rolig säsong med ett tråkigt avslut är hur man ser på det. Men det var en häftig resa vi gjorde tillsammans.

Men nu är hon övertygad om att det här är säsongen då de äntligen tar hem det.

– Det har ju varit Thorengruppen nu, så det är dem man får referera till. Och vi vet att vi kan vinna mot dem. Vi gjorde ju det i Svenska cupen-finalen här i Wallenstam arena.

Vad tänker du att ni kan göra nu för att nå den där sista centimetern?

– Jag vet inte hur mycket det är man ska förändra egentligen. Utan det är mer att vi ska in och tro på oss själva och veta hur grymma vi är.

Och det är där det har brustit innan menar du?

– Det är svårt att säga var det brister. I slutspelet så spelar man ju bäst av fem hela tiden, men i finalen är det en match där alla ska ha bästa dagen. Alla ska ha sovit bäst och ätit så bra som man ska. Så det är mycket runtomkring också. Och så är det folk som inte har spelat i Globen innan. Men jag tror mer att man ska tänka på sitt och göra sitt bästa för dagen. Och vi är så pass bra att vi kan vinna, menar Andersson.

ANNONS

Vunnit alla matcher i Champions cup

Trots att det är säsongspremiär i helgen är spelarna allt annat än ringrostiga. Försäsongen har inte inneburit någon mjukstart för laget, som redan har hunnit ta sig vidare i Champions cup.

– Det har varit häftigt att ställas på sin spets direkt när säsongen började. Från att knappt ha spelat någon träningsmatch, till att man ska göra sitt bästa. Det har man inte varit med om tidigare. Så nu behövde vi verkligen prestera från start. Men det var roligt att köra igång på en gång, säger lagkapten Andersson.

Och baserat på hur det hittills har sett ut i Champions cup ser allt ut att peka mot en bra säsong för Pixbogänget.

– Vi har vunnit alla matcher. Det är ju ett mål för oss att ta ett guld i Champions cup också, men blir det såklart annat nu när man kommer in i den här seriebubblan igen. Så det gäller att växla upp lite till nu på lördag.

På fredag inleder herrarna SSL-säsongen med match på bortaplan mot Jönköping. Damerna gör sin första match först på lördag, hemma i Wallenstam arena, mot Täby FC. Motståndarna slutade förra säsongen tia i tabellen, men har gjort flera tunga värvningar sedan dess. Moa Andersson ser dem nu som ett lag att räkna med.

ANNONS

– Ja, det är spännande. De har mycket nytt och har blivit starka på pappret. Så det kommer bli intressant att se hur de tar sig an den utmaningen och hur de ställer upp. Så det kommer att bli roligt.

Så kanske ingen mjukstart här heller?

– Nej, det gillar vi inte. Vi gillar kickstart här! avslutar lagkapten Moa Andersson.

LÄS MER:Tunga tårar när Pixbo föll – på mållinjen

LÄS MER:Drömjobbet var för svårt att tacka nej till – nu ska Pixbo vinna SM-guld

LÄS MER:Pixbo Wallenstam byter namn – till Pixbo IBF och IBK

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS