Pixbos herrlag stärker upp med Heins och Äse

Under den gångna helgen presenterade Pixbo två nya herrspelare som ska stärka upp laget både i slutet av slutspelet men även inför kommande säsong.
– Nu börjar resan på seniornivå, säger Peter Runnestig som är elitansvarig på Pixbo.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Nu börjar resan på seniornivå, säger Peter Runnestig

För Jacob Heins är det en lång resa som ny träder in i en ny fas. Med den tyska moderklubben BW96 Schenenfeld i ryggen har det ändå varit Pixbo som varit klubben som gällt för Heins. Forwarden har stegat raka vägen från sommarläger till Pixbos akademi och SSL-spel till sitt första riktiga seniorkontrakt. Däremellan har han bidragit till HJ18 SM-guld 21/22 och spelat i U19 VM 21/22 och herr-VM 21/22.

Pixbo har gjort sin avsikt klar med tysken som signerat ett treårskontrakt med Mölnlyckeklubben.

– Nu får han sitt första SSL-kontrakt. Det är såklart fantastiskt kul för honom och för oss att han har utvecklats i de stegen som vi har trott hela tiden. Det är han som har gjort jobbet. Nu börjar resan på seniornivå, säger Peter Runnestig som är elitansvarig på Pixbo.

ANNONS

Fanns det andra alternativ som han övervägde?

– Det vet jag faktiskt inte. Pixbo har ju varit hans klubb sedan han var liten.

Jacob Heins har nu tre matcher på sig att visa framfötterna inför nästa säsong.

– Vi börjar närma oss slutspelet med bara tre matcher kvar. Han är en av fyra vänsterforward. Framför sig har han tre rutinerade spelare och Jacob är precis på gränsen hela tiden. Han behöver jobba på och under nästa säsong kommer han kanske ha en större roll än vad han har just nu. Det ska bli väldigt spännande att se var det tar vägen, säger Runnestig.

"Ganska långt” kontrakt för Äse

I lördags presenterades även en 04:a med Linghems SK som moderklubb som nytt förvärv till Pixbo – Arvid Äse som bland annat har Czech Open 22/23 i bagaget.

– Det är en spelare som är otroligt ambitiös, otroligt bra målskytt och kämpar hårt åt bägge håll och det är sådana spelare jag vill ha i vårt lag framöver, kommenterar Peter Runnestig till Härryda-Posten.

Kontraktet beskrivs som ”ganska långt” utan att Runnestig vill gå in på detaljer.

Samtidigt står det klart att Pixbo under den kommande tiden står inför förändringens vindar.

– Jag håller på och jobbar febrilt med spelare både nationellt men också internationellt i ligor och kollar på vilka spelare so skulle kunna vara aktuella för Pixbo, säger Runnestig.

ANNONS

LÄS MER:Efter Härryda-Postens rapportering: Ica Kvantum i Landvetter bidrar till Lions och Rotarys insamling till Ukraina

LÄS MER:Kommunal i Härryda: ”En oro för framtiden”

LÄS MER:Man från Härryda kommun hotade att hugga av lilltå – med yxa

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS