Sjövalla FK föll efter sent mål

Sjövalla FK steg som en raket och sjönk som en sten i bortamatchen mot Landala IF. Två mål i slutminuten vände seger till förlust.
– Det är en väldigt, väldigt tung förlust för oss, säger Paul Zaya, Sjövalla FK:s tränare.

ANNONS
|

Guldheden var allt annat än gulddoftande för killarna i Sjövalla FK under gårdagskvällen. Det som såg ut att bli till seger vändes till tung förlust – efter två baklängesmål i slutminuten.

Sjövalla FK som spelar i division 6 har gjort bra ifrån sig. Med sina 25 poäng har de positionerat sig på en tredjeplats i tabellen och hade siktet inställt på avancemang inför matchen mot Landala IF. Bortalaget från Göteborg var på pappret en sämre motståndare, tio poäng bakom och sju placeringar efter. Men när det väl gällde slog göteborgarna till, trots en stark inledning från Härryda-laget.

Vände och vann i slutminuten

Redan i elfte minuten slog Sjövalla FK:s Henrik Kappelin till och satte bollen i mål. Tjugo minuter senare skulle han återigen skaka till motståndarnas målbur. 0-2 i paus i Härryda-grabbarnas favör, såg ut att bli sång i bussen hem till Härryda.

ANNONS

– I halvtid känner jag mig ganska lugn men vi säger att vi ska fortsätta trumma på och spela vårt spel och vi ska se till att det blir fler mål, säger Paul Zaya, Sjövalla FK:s tränare.

Men i 66:e minuten kom så det oönskade målet, när Landala IF:s Oskar Thomasson petade in bollen i det grönvita målet. Men ett reduceringsmål gör ingen vinst.

– De sätter egentligen ingen hög press utan det är vi som sätter alldeles för dåliga avgörande bollar som gör att de kniper kontringar, säger Paul Zaya, som menar att det är det egna lagets misstag som blir avgörande i matchens slutskede.

– Det är egentligen två fasta situationer som vi gör bort oss på, säger han.

Det var först i 87:e minuten som Landala IF kämpade till sig en första poäng: 2-2 av William Karlsson och kort därefter säkrade motståndarlagets Erik Hellberg segern för Landala. Tre poäng för Härrydaborna blev två minuter innan fulltid till noll.

– Det känns för jäkligt, det är en kollektiv kollaps. Väldigt surt att ge bort tre pinnar i slutet av matchen. Vi får se oss själva i spegeln och gå tillbaka till ritbordet och tänka igenom misstagen och träna på det.

ANNONS

LÄS MER:Sjövalla FK redo att plocka tillbaka andraplatsen – har rustat upp med nyförvärv

LÄS MER:Duo döms efter inbrott på Rådanäs bryggeri

LÄS MER:Wendelsbergsparken får ytterligare en discgolfbana

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS