Tränaren om Mölnlycke IF: ”De är skickliga”

Mölnlycke IF möter Dalen/Krokslätts FF och inför mötet tog Härryda-Posten pulsen på DKFF:s tränare Daniel Dewerud.
– Ger du mig en pinne på förhand så tar jag den, säger han ärligt.

ANNONS

Matchen kickar igång på Mölnlycke IP på fredagskvällen klockan 19.

Säsongen 2023 för Mölnlycke IF gått har gått som tåget. Tränaren Alan Wandi har till slut satt sin prägel på laget efter två säsonger i klubben. Och frammarschen har inte undgått någon – inte minst motståndarna.

– Jag har ju sett lite intervjuer med tränaren (Alan Wandi, reds. anm.) och de satsar på att vinna. Det är kul att det finns sådana lag. De är ett bollskickligt lag och alla spelare vet exakt vad de ska göra, säger Daniel Dewerud, en del av tränartrion i Dalen/Krokslätts FF.

Oavgjort i första mötet

Det omvända mötet i våras skedde tidigt på säsongen. Dalen/Krokslätt som är nykomlingar från division 5 lyckades då hålla emot anstormningen från Mölnlyckelaget. Och skämdes inte heller över att ta med sig en poäng.

ANNONS

– Det var en tuff match vi fick stå lågt och kompakt. Men det var inte så att vi stal en poäng utan vi hade till och med kunnat vinna matchen. Vi hade något friläge i slutet som vi missade. Men de har nog fått ihop laget bättre nu, säger Dewerud.

Tuff säsong för Dalen/Krokslätt

Alla förväntningar ligger på hemmalaget som endast åkt på en förlust i årets division 4. Den kom mot Sandarna BK några veckor innan sommaruppehållet. För bortalaget har det gått desto tyngre. De vann förvisso sin senaste match, som spelades för över en månad sen. Men truppläget har inte varit det ultimata.

– Vi har haft en tuff säsong. Spelarna och ledarna har ju vant sig vid att vinna. Men det har gått tyngre i division 4. Vi har haft många skador och spelare som inte prioriterat fotbollen, säger Dewerud.

Han berättar vidare att Dalen/Krokslätt inte förlorat särskilt många matcher men har samtidigt inte vunnit dem heller. Och när det har varit tajta bataljer så har de inte haft turen på sin sida.

– Det har varit en liten negativ spiral. I de matcherna där vi har kryssat så förtjänar vi iallafall i tre av fem matcher en vinst. Det har varit lite jobbig stämning, säger Dewerud.

ANNONS

”Tar en poäng”

Men nu är det nya tag. För Dalen/Krokslätts del är det första matchen på höstsäsongen medan Mölnlycke IF redan smygstartat med en 5–4 seger mot Näsets SK, som dessutom ligger trea i tabellen. Och Daniel Dewerud och hans gäng vet vad som komma skall.

– De kommer ha mycket boll och vi kommer få ligga mycket på kontring. Men jag tror på oss. Vi ska stå för en bra prestation och visa att vi inte är så dåliga som det ser ut i tabellen, säger Dewerud.

Tar du en poäng på förhand?

– Det skulle jag säga, absolut. Men går man tillbaka till det omvända mötet så var vi inte nöjda med en poäng. Men ger du mig en pinne på förhand så måste jag vara ärlig och säga att vi tar den, säger Dewerud.

Uppdatering: Matchen slutade med 3-2 till Mölnlyckes fördel där Kevin Strand punkterade matchen i 65:e matchen.

LÄS MER:Planen klar för Mölnlycke IF – segertåget ska fortsätta

LÄS MER:Bra fotbollslördag för Mölnlycke IF, Landvetter IS och Rävlanda AIS

LÄS MER:Mölnlycke IF-tränaren om höstdebuten: ”Har väntat sen vi tog uppehåll”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS