Gustaf Hallin: Vägen till avspark i Härrydafotbollen

Vägen till avspark är en skildring av våra lokala fotbollslag, och deras verklighet, skriver Härryda-Postens sportreporter Gustaf Hallin.

ANNONS
|

Under flera månaders tid har våra lokala fotbollslag kämpat och slitit i mörker och kyla, för att komma förberedda till en ny fotbollssäsong. Härryda-Posten har besökt herrlag, damlag och juniorlag. Under resans gång har tidningens reportrar träffat massvis med profiler inom vår lokala fotboll.

Det har mynnat ut i vårt stora fotbollsdokument: ”Vägen till avspark”, där de flesta fotbollsföreningar finns representerade på något sätt.

Gräsrotsfotbollen och föreningslivet i Härryda är något som vi ska vara stolta över. Ideella ledare och föräldrar som lägger oerhört många timmar på att varje vecka coacha och vägleda unga, och äldre fotbollsspelare.

ANNONS

Glädjen är återkommande oavsett om det är ett juniorlag som har det sociala som största motivationsfaktor, eller om det är ett seniorlag som kämpar strax under proffsnivån. Glädjen för fotbollen, och allt den står för, är något som skänker kraft och tröst i en årstid som annars riskerar att bli relativt mörk i vårt geografiska område.

2024 ser på förhand ut att bli en oerhört spännande säsong, i olika serier. På plussidan finns bland annat Mölnlycke IF, vars båda lag avancerade en division och Landvetter IS P19-lag, som kommer husera i en betydligt tuffare serie, och få tampa med större föreningar.

Övningar har gåtts igenom, skott har skjutits, och passningar har drillats. Lägg till en betydande mängd fys- och rehabträning för många lag.

Konstgräset har snart gjort sitt, och föreningarna får inom kort gå ut på naturgräs i de fall det är ett alternativ. Solen är här, grönskan är på väg.

Nu kör vi.

LÄS MER:Landvetter IS åkte på stryk med 0-6 mot Blåvitts U19-lag

LÄS MER:Härrydas idrottsstyrelser kämpar med jämställdhet – men det finns undantag

LÄS MER:Fotbollsmatch inställd – motståndarlag fick inte ihop spelare

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS