Mina döttrar har tvingats flytta för att 620 dragits in mellan Eskilsby och Sandsbacka

Att hänvisa till minskad miljöpåverkan är provocerande, skriver Johanna Rönnblad i en replik till Bijan Zainali (S) samt Louise Jeppsson (V).

Detta är en Åsiktstext. Synpunkter, tankar och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du kommentera eller svara? Mejla till redaktionen@harrydaposten.se

ANNONS
|

Som boende i området mellan Eskilsby och Sandsbacka, där buss 620 sedan 10 december inte längre körs, kan jag inte bara sitta tyst när jag läser att Västtrafiks ordförande Bijan Zainali (S) samt Louise Jeppsson (V), ordförande i Infrastruktur- och kollektivtrafiknämnden i VG-regionen, på Härryda-Postens debattsida hävdar att invånarna här bedöms kunna ”resa kollektivt på samma sträcka framöver, men på ett alternativt sätt”.

Mina döttrar har just tvingats flytta härifrån till eget boende för att kunna fortsätta sina studier på gymnasium respektive universitet (alternativet hade varit att köpa var sin bil).

Närtrafiken, vars första tur går någon gång mellan nio och tio på vardagar, fungerar av uppenbara skäl inte alls för att ta sig till jobb eller skola. Det är bra att regionledningens ambition är en ”prisvärd, enkel, trygg och inkluderande kollektivtrafik”, och att man ”arbetar hårt för att ställa om samhället till mer hållbart resande, där kollektivtrafik tillgänglig för alla är nyckeln”, men inte har det hjälpt mina döttrar och andra ungdomar och vuxna i området att ta sig till utbildning och arbete. Det bor många barnfamiljer i området, och om några år riskerar de att hamna i en liknande situation som vår.

ANNONS

Att hänvisa till minskad miljöpåverkan är också provocerande med tanke på att den nya vändplatsen i Inseros bara gör turen några få kilometer kortare, samtidigt som det nu körs fler skolskjutsar och privata bilar.

Västtrafiks information om förändringen av buss 620, en förändring som så radikalt förändrade villkoren för många boende i området, skickades ut via mail till vissa berörda i oktober, och informationsmötet hölls i november, cirka en månad innan förändringen trädde i kraft.

Om Västtrafik i och med detta tycker sig ha gjort vad man kunnat för att informera om förändringen så behöver man definitivt förbättra den kommunikativa kompetensen inför framtiden.

Johanna Rönnblad

Boende i Landvetter

LÄS MER:Närtrafiken säkrar trafiken till och från Sandsbacka

LÄS MER:Försenad skoltaxi från Västtrafik har redan blivit problem för unga i Eskilsby

LÄS MER:Härryda kommun letar lösningar för buss 620

LÄS MER:Västtrafik mötte upprörda invånare i Eskilsby

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS