Vad får de östliga delarna i Härryda Kommun?

Det finns en östlig del i kommunen som också är i behov av en idrottshall, skriver Stefan Grönberg.

ANNONS
|

Det är som i sandlådan: ”under överinseende av läraren säger den lille till den store, om du ger mig lite godis så skall jag alltid vara snäll mot dig och aldrig motsäga dig i andra lekar”.

Kanske var det så Sportpartiet tänkte när partiet bildades som ett enfrågeparti med målsättningen att få en arena i Mölnlycke för Pixbo Innebandy med Wallenstams i ryggen. Och se det blev som en tanke: En arena som förhoppningsvis också kommer till gagn för annan verksamhet än innebandy.

Sedan var det dags för en trampolin- och gymnastikhall, också i en Wallenstamsfastighet och granne med arenan, som köptes av kommunen för 65 miljoner kronor inklusive ett driftavtal om en halv miljon kronor under 10 år och ett hyresavtal, 400 000 kronor per år för kansli och omklädning. Sandlådan blev lite större men nu gick godiset i retur. Här kan man inte spela innebandy.

ANNONS

Senaste ”affären” som görs i sandlådan är ytterligare en idrottshall för innebandy till en kostnad av cirka 50 miljoner kronor och en driftkostnad på 3 miljoner kronor per år, men nu har det kommit lite grus i maskineriet. Lokalen är granne med ovan nämnda arena/hallar och är också den en Wallenstamfastighet. Sandlådan verkar bli trång och godiset räcker inte till.

Pinntorpshallen i Landvetter är också ett fint tillskott för innebandyn till en kostnad av cirka 54 miljoner kronor enligt budget.

Byte av konstgräs verkar inte heller vara några problem att utföra på planer belägna i Landvetter och Mölnlycke.

Stort grattis till er alla som bor i Mölnlycke och Landvetter och som har fått så fina anläggningar till förfogande.

Så en påminnelse, till den styrande delen i kommunalhuset: Det finns en östlig del i kommunen som också är i behov av en idrottshall, en lågbudget fotbollshall samt gymnastikhall.

Sportpartiet, som en del av kommunstyrelsen, kan väl strida för de östra delarna av Härryda kommun och komma ur sandlådan. Ni är väl inte mätta? Det finns annat än innebandy.

Eller?

Stefan Grönberg

Vad tycker du? Håller du inte med insändarskribenten? Maila en replik till redaktionen@harrydaposten.se. Inlägget ska vara cirka 2 000 tecken inklusive blanksteg. Bifoga färgbild på dig själv.

ANNONS

LÄS MER:SMHI varnar för plötslig ishalka

LÄS MER:Nya ägare till villa i Rävlanda – prislappen: 4 300 000 kronor

LÄS MER:Pixbo slog Thorengruppen på hemmaplan

ANNONS