Daniel Claeson: Anonyma kanadagäss på vift: ”Vill vara oss själva”

Härryda-Postens flygande reporter Daniel Claeson sprang på ett gäng kanadagäss vid macken. I en exklusiv intervju på krönikeplats med ledargåsen får vi nu veta varför de valt just Mölnlycke.

ANNONS
|

När undertecknad kommer till Circle K-macken i Mölnlycke för att fylla på lite soppa så möts man av ett gäng som normalt sett inte brukar hänga i centrum. Fyra, möjligen fem, kanadagäss har fällt ner vingarna och landat under reklamskylten för biltvätt där de står och pickar godsaker.

– Vad vi äter? Strunta i det du. Låt oss vara! säger gåsen som står med lång hals och vakar över de andra. Hen visar sig vara ledargåsen och för resten av gängets talan.

– Vi vill vara anonyma, säger hen men kan ändå berätta att gänget är en utbrytargrupp ur den stora flock som kunnat ses sväva ovanför Mölnlycke på väg mot varmare breddgrader.

ANNONS

Vill bara vara sig själva

De fyra (eller fem, vi kommer aldrig riktigt nära nog för att kunna räkna) har helt enkelt tröttnat på att vara en del av något större. De vill värna gåsens individuella identitet och har hört att Sverige är ett tillåtande land för alla som vill vara sig själv.

– Göteborg hade kanske varit ännu bättre för oss men Mölnlycke är litet och mysigt. Vi tänker att vi börjar här och försöker hitta vår identitet som grupp, vi behöver lite lugn och ro för att kunna landa, säger ledargåsen.

”Var finns Mölnlyckes bästa fröpåse?”

Än så länge har de inte hunnit så mycket mer än att leta mat vid macken och kolla läget vid Mölndalsåns bank där de hoppas kunna hitta några sköna ankor att festa med.

– Har du förresten koll på var man går för att få en riktigt najs fröpåse här i Mölnlycke? Gärna trerätters. Inte? Nähä, men då är det kanske dags för dig att pysa, säger gåsen och vänder Härryda-Postens reporter ryggen.

LÄS MER:Kött-tjuv utvisas efter stöldturné – greps i Mölnlycke

LÄS MER:Man hotade att ”fucka” vakter på Landvetter resecentrum – åtalas

LÄS MER:Julmarknad på Björkelids äldreboende i Rävlanda – traditionen fortsätter

ANNONS