Kött-tjuv utvisas efter stöldturné – greps i Mölnlycke

En man i 25-årsåldern döms till fängelse och utvisning efter att ha stulit stora mängder kött från en rad olika livsmedelsbutiker i Västsverige. På Lidl i Mölnlycke greps han på bar gärning när han smet med varor för närmare 3 000 kronor.
– Jag var påverkad av tabletter och jag visste inte vad jag gjorde, sade mannen i förhör.

ANNONS
|

Den tredje november i år ertappades en man med att stjäla på Lidl i Mölnlycke. Att han inte hade rent mjöl i påsen upptäcktes av ett par butikskontrollanter som precis påbörjat sin arbetsdag.

– Vi parkerar bilen och är på väg in, men innan vi kommit in i butiken så ser vi en påverkad man som står innanför entrén till butiken med en full kundkorg. När en annan kund ska gå in i butiken så smiter han ut genom ingången med en full kundkorg med varor, berättade en av dem i förhör med polis.

Polisen: Den här mannen känner du igen honom sedan tidigare?

ANNONS

– Nej, men min kollega gjorde det och beskrev att han hade gjort liknande innan, men att han då inte fick med sig varor ut ur butiken då han blev påkommen innan, berättade butikskontrollanten i förhör.

Favoritgodset: Kött

Totalt fick mannen med sig varor för 2 868 kronor. Stöldgodset bestod bland annat av närmare åtta kilo nötfärs, men också ost, läsk, räkor och kycklingfiléer.

Att mannen gjort liknande saker förut visar sig stämma. Förutom Lidl i Mölnlycke har han nämligen slagit till mot flera andra butiker i Västsverige.

Under 2022 ertappades han bland annat med att stjäla gulaschsoppa på burk till ett värde av 1 453 kronor på Göteborgs orienthus. Tillvägagångssättet var likartat det i Mölnlycke.

Under 2022 besökte han också Willys i Vänersborg och lämnade butiken med entrecote och lammstek för 1 707 kronor.

Utvisas ur landet

När mannen i polisförhör konfronteras med brottsmisstankarna försökte han inte försvara sig.

– Jag erkänner, sade han.

Under stölden på Lidl i Mölnlycke berättade han för polis att han var påverkad av både heroin och narkotikaklassade tabletter.

– Jag var påverkad av tabletter och jag visste inte vad jag gjorde. Jag var påverkad av narkotika, förklarade mannen.

Nu döms han till två månaders fängelse för tre fall av stöld. Efter att han avtjänat sitt straff ska han utvisas ur Sverige och förbjuds av Göteborgs tingsrätt att återvända till landet under fem år.

ANNONS

Han förekommer sedan tidigare under 17 avsnitt i belastningsregistret. I huvudsak handlar tidigare brottslighet om stöld med ett liknande tillvägagångssätt som han nu döms för.

LÄS MER:Postnordtjuv slipper betala – staten står för kostnaden

LÄS MER:Drogstinn Härrydabo bar kniv på centralen – får fängelse

LÄS MER:Innehöll GBL – paket stoppades på Postnord i Härryda

ANNONS