Csaba Bene Perlenberg: Därför vill Härryda-Posten ha dig som prenumerant

Nu blir Härryda-Posten en prenumererad tidning. Det är avgörande för att vi ska kunna fullfölja det uppdrag som läsarna ger oss – att ta Härrydabornas vardag på allvar och vara där det händer, när det händer, skriver tidningens chefredaktör Csaba Bene Perlenberg.

ANNONS
|

Härryda-Posten är Härrydabornas enda digitala dagstidning. Våra reportrar granskar, bevakar och rapporterar från varje del av kommunen. Tidningen publicerar journalistik dygnet runt. Vi är på plats där det händer, när det händer.

Sedan vi startade för drygt ett år sedan har Härryda-Posten spelat en avgörande roll för öppenheten och transparensen i kommunen. Våra granskningar har haft stor påverkan i det stora och det lilla. Vårdjätten Nytida kastade in handduken efter vår stora granskning av gruppbostaden Hjorten i Mölnlycke, och just i detta nu granskar vi Attendos LSS-bostad i Hällingsjö. Vi har bevakat flera stora händelser, däribland branden i Willyshuset i Landvetter och den stora branden som förstörde det gamla sanatoriet i Rävlanda. Vi är på plats när det är match i division 7 inom fotbollen eller när hundratals studenter springer ut mot vuxenlivet. Och vi bevakar när buss 620 försvinner för en hel del boende i och kring Eskilsby. Och mycket mer!

ANNONS

Från och med idag ber vi våra läsare att göra ett ställningstagande.

Vår ambition är att berätta saker om den kommun som Härrydaborna lever i, som de inte redan kände till. Vi vill informera, beröra – och ibland uppröra genom att avslöja orättvisor, oegentligheter och rena tokigheter.

Men en tidning utgörs inte bara av reportrar och artiklar. Ni läsare är avgörande för att Härryda-Posten ska kunna arbeta på uppdrag av er – att ställa makthavare till svars och att informera om det nya burgarstället. Smalt och brett, allvarligt och roligt. Ju fler som läser oss, desto mer journalistik kan vi göra.

Från och med idag ber vi även våra läsare att göra ett ställningstagande. Genom att bli prenumerant på Härryda-Posten står du upp för det fria ordet och en fri och oberoende press. I utbyte lovar vi att göra vårt yttersta för att hålla dig informerad och överraskad om den plats på jorden som är din – Härryda.

För ett par kronor om dagen bidrar du till att Härryda ska ha en egen lokaltidning som tar din vardag på allvar. Tack för förtroendet!

LÄS MER:Larm om ”totalt kaos” på Attendo Katrineforsliden i Hällingsjö

LÄS MER:Tack till alla läsare för Härryda-Postens första år!

LÄS MER:Nytida drar sig ur Hjorten – vill inte fortsätta drifta gruppbostaden

ANNONS