Csaba Bene Perlenberg: Tack till alla läsare för Härryda-Postens första år!

Härryda-Posten har nu funnits i ett år. Dygnet runt förser vi Härrydaborna med det allra senaste. Det är ett förtroende vi tar på största allvar, skriver tidningens chefredaktör Csaba Bene Perlenberg.

ANNONS
|

Det går snabbt när man har roligt. För ett år sedan, den 26 oktober 2022, såg Härryda-Posten dagens ljus för första gången. Ja, i alla fall i den tappning som Härrydaborna och andra kunnat ta del av sedan dess. Tidningskoncernen Stampen Local Media gav nytt liv till varumärket och tidningen som funnits fram till 2019 i pappersform.

Den första artikeln som publicerades var ”Västtrafiks pendlarkort billigare – men bara för resande från Mölnlycke”. Att ge Härrydaresenärerna första parkett i vår publicering var helt rätt – det är ju för Härrydaborna som Härryda-Posten finns till. Att lyssna in och rapportera om er vardag och underlätta för er att göra de bästa valen för er och era nära kära, är hela syftet med vår dagliga utgivning.

ANNONS

Redan första dagen uppmärksammade Expressen vår rapportering om riksdagsledamoten Rashid Farivar (SD) som tackade all ”vita människor”.

Sedan dess har det rullat på – ibland i rasande fart.

Flera dramatiska händelser har visat poängen med en digital dagstidning. Storbranden i Landvetter och branden i ett Förbohus i Mölnlycke har påverkat många invånare i kommunen. Genom att vara på plats, att kunna förklara, informera och reda ut oklarheter har Härryda-Postens medarbetare gett Härrydaborna insikt i händelser som många undrat över.

Härryda-Posten har också kunnat publicera flera genomarbetade och tunga granskningar. I artikelserien Sveriges bästa skola kunde vi berätta om hur hemmasittaren ”Theo” hamnat i ett byråkratiskt ingenmansland. Efter vår nationellt uppmärksammade granskning av gruppbostaden Hjorten har vårdkoncernen Nytida meddelat att de kastat in handduken i Mölnlycke. Tidningen har också kunnat berätta om hur det stått till på socialförvaltningen, med socialarbetare som gått på knäna. Vi har också kunnat fördjupa bilden av Härryda kommun som en välmående kommun, där det även finns de som kämpar för att få kronor och ören att räcka till.

Härryda-Posten har inte bara rapporterat från Härryda. När Pixbos damer spelade final i Stockholm var vi givetvis på plats och vi har även intervjuat Mölnlyckedottern Ulrika Modéer som är FN:s biträdande generalsekreterare – på plats i New York.

ANNONS

Ovanstående är bara ett axplock av de hundratals och åter hundratals artiklar som Härryda-Posten har publicerat sedan starten. Det är ett år av journalistik, granskning och rapportering som inte hade varit möjlig utan Härrydaborna och övriga läsare som ställt upp på intervjuer, läst, delat och reagerat på de nyheter vi gjort vårt bästa att förmedla.

Utan ert deltagande, era tips och ert engagemang för öppenhet hade många av våra nyheter kanske aldrig kunnat förmedlas.

Stort tack för förtroendet att vara Härrydas enda digitala dagstidning. Och vi har bara börjat.

P.s. Under den kommande tiden kommer vi att blicka tillbaka på några av våra publicerade artiklar under det gångna året under vinjetten ”1 år med Härryda-Posten”. Vad har hänt sedan vi rapporterade, och vad har hänt med människorna och företagen vars liv vi skildrat? Den första artikeln publicerar vi redan ikväll. Läs gärna!

LÄS MER:Fjärrvärmen i Härryda bland de dyraste i landet – Konkurrensverket utreder bolag

LÄS MER:Video: Se Lisa Miskovskys hyllning till Lasse Berghagen

LÄS MER:Hemlösa katter uppmärksammas – Härrydaborna uppmanas hjälpa till

ANNONS