130 mil och nästan fyra miljoner senare – så gick det när Mölnlyckebon cyklade till Paris

Mellan den 8 och 15 juli cyklade Mölnlyckebon Carolina Landerfors Jonestål 130 mil från Göteborg till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden, som Härryda-Posten tidigare har skrivit om. Cykelturen gjorde Carolina Landerfors Jonestål med Team Rynkeby Göteborg.
– Det var tre dagar Tyskland, en dag Belgien, en dag Holland och tre dagar Frankrike, berättar Carolina.

ANNONS
|

Cyklandet gått över förväntan. Carolina Landerfors Jonstål och hennes 32 lagkamrater har slagit rekord i insamlingen för Barncancerfonden och alla i teamet cyklade hela sträckan, med endast en mindre skada på en lagkamrat. Trots detta var Carolina inte säker på om hon skulle kunna cykla genom Europa.

– Jag råkade få en skada tio veckor innan så jag var tvungen att operera mitt knä, vilket gjorde att jag kanske inte skulle kunna cykla. Men jag har cyklat alla meter och jag är sjukt nöjd med det, för det var inte helt självklart, berättar Landerfors Jonestål.

Carolina hade dessutom med sig en följeslagare hela vägen för att boosta moralen.

ANNONS

– Jag hade med mig ett litet gosedjur från ett barn, han har varit inne på behandling så jag ska åka och lämna tillbaka det i veckan, säger Landerfors Jonestål och tillägger:

– Jag har skickat och uppdaterat varje dag till hans mamma, det var fler som hade gosedjur så gosedjuren hade också lite after bike, säger Carolina Landerfors Jonestål med ett skratt.

Mental baksmälla

Trots värmevågen som har svept över Europa har Team Rynkeby Göteborg klarat sig bra.

– Vi hade en dag med 37 grader, den dagen var vi lite sega. Det är svårt att dricka ikapp och äta ikapp i värmen, men alla mådde bra, säger Carolina Landefors Jonestål.

Själv trodde Carolina att hon skulle må sämre efteråt än vad hon gjorde, även om det har blivit lite av en mental baksmälla. Efter ett år av intensiv uppladdning och evenemang nästan varje helg känner laget varandra innan och utan, och Carolina Landerfors Jonestål beskriver det som att hon har fått vänner för livet.

– Jag trodde det skulle vara större påfrestning på kroppen, men det är klart man är trött och sliten dagarna efter men också mäktig att man har gjort det här.

Och efter att ha sett vilken enorm skillnad det har gjort har Carolina fått mersmak på vad den enskilda människan kan åstadkomma.

ANNONS

– Jag hade själv en insamling i slutet, my collection där man får sponsra min cykel och så där, betala för milen. Jag drog in 14-15 tusen själv då, till projektet då av bara mina kontakter. Det tycker jag är så fint, att folk vill hjälpa, säger Carolina och tillägger:

– Ibland kan man se massa insamlingar och man blir nästan lite trött på det, men så ser man att det gör ju verkligen skillnad.

”Mäktigt att cykla in på Champs Elysees”

Väl framme i Paris möttes teamet av anhöriga, hejarop och flaggor.

– Det var mäktigt att cykla in där på Champs Elysees och se Eiffeltornet. Man har visualiserat den här målbilden och den blev större än vad jag tänkte mig, för jag har inte varit i Paris heller! utbrister Carolina Landerfors Jonestål.

LÄS MER:Mölnlyckebon Carolina cyklar till Paris – för att samla in pengar till Barncancerfonden

LÄS MER:Genom helvetet på två hjul – Jimmy Rönn tävlar i världens tuffaste cykellopp

LÄS MER:En av Sveriges starkaste kvinnor bor i Hindås

ANNONS