Då är det stopp i tågtrafiken – så påverkas Härrydaborna

I sommar går inga tåg genom Härryda. Inga ersättningsbussar kommer tillsättas – men Västtrafik sitter lugna i båten.
– Vi känner oss trygga med att hänvisa till den ordinarie busstrafiken, säger trafikstrategen Markus Gunnervall.

ANNONS

Västtågen och SJ regionaltåg mellan Borås och Göteborg ställs in från den 19 juni till den 21 augusti. Anledningen är ett byte av kontaktledningsstolpar. Det berättar Markus Gunnervall, trafikstrateg på Västtrafik.

– Stationerna som berörs i Härryda är Mölnlycke, Hindås och Rävlanda och där kommer det inte trafikera några tåg under den perioden, säger han.

”Erfarenheter från tidigare arbeten”

Västtrafik kommer inte sätta in ersättningsbussar på samtliga tågavgångar, i stället hänvisas resenärer till den ordinarie busstrafiken. För Härrydaborna gäller busslinje X4 mellan Mölnlycke och Göteborg samt busslinje 611 som går mellan Mölnlycke, Hindås och Rävlanda.

– Anledningen till att vi inte sätter in ersättningsbussar är på grund av erfarenheter från tidigare arbeten. Då har det varit lite resenärer på ersättningsbussarna och man väljer hellre att åka med den ordinarie busstrafiken, säger Markus Gunnervall.

ANNONS

Finns det ingen risk med att det blir för mycket resenärer på de turerna?

– Nej, vi är inte oroliga eftersom det sker under sommaren. De som reser mest med de här tågen är gymnasieungdomar. Därför känner vi oss trygga med att hänvisa till den ordinarie busstrafiken.

LÄS MER:Västtrafik återlanserar sin sommarbiljett

LÄS MER:Polisen letade efter klottrare i tågtunnel

LÄS MER:Västtrafik om kritiken: ”Vi har varit förberedda”

ANNONS