”Det är riktiga Härryda- och Mölnlycke-fans som vill bo här”

Mäklaryrket har förändrats mycket de senaste åren, men Härrydamäklaren Knut Paxlind på Era i Mölnlycke tycker inte det är mer än rättvist att kunderna poängsätter sina mäklare.
– Jag tycker bara att det är positivt. Det är bra att vi utmanas lite.

ANNONS
|

Trygg. Tydlig. Lyhörd. Sympatisk. Lovorden haglar över Eras kontorschef i Mölnlycke på en av de där sajterna där tidigare kunder kan ge omdöme till sin mäklare. Knut Paxlind, 33, ler och säger att det förvisso är en egoboost, men främst ett kvitto på att hans arbetsmetod fungerar.

– Man handskas många gånger med folk i deras mest och största livsavgörande affär. Då tycker jag att det är viktigt att man är lyhörd och engagerad, säger han när Härryda-Posten besöker kontoret i centrala Mölnlycke. I konferensrummet pågår en kontraktsskrivning, så intervjun sker i den lilla men gemytliga foajén.

När han ombeds berätta om en av hans mest givande mäklarinsatser skiner han upp som en sol: Ett äldre par som ville sälja sitt hus och samtidigt hitta en ny bostad.

ANNONS

– De sökte bostad i ett jättespecifikt område där det inte dök upp någonting. Och till slut så lyckades vi faktiskt hitta ett objekt. Och det föll dem väldigt bra i smaken samtidigt som de fick sålt sitt hem till en väldigt bra peng. Så det är det häftiga med det skulle jag säga, när man lyckas slå ihop de här två grejerna, att köpa och sälja i samma marknad.

Knut Paxlind menar att just Härrydamarknaden är väldigt rolig att arbeta på.

– Det är en väldigt expansiv och rolig kommun. Det händer mycket. Det är fin natur, det är fina områden. Jag upplever att de som vill bo här verkligen vill bo här. Man är liksom ett fan. Och de som redan bor här trivs ju extremt bra. Jag brukar skämtsamt säga att det är riktiga Härryda- och Mölnlycke-fans.

Hur skulle du beskriva fastighetsmarknaden i Härryda kommun just nu?

– Det är såklart att vi har sett att det har varit en nedgång. Nu ser vi däremot en mer optimistisk utveckling. Folk känns mer köpbenägna. Det känns som att vi har kommit lite framåt i en utveckling där säljare och köpare kan mötas lite lättare. Jämfört mot inre stan i Göteborg så har vi inte sett en lika dramatisk nedgång. Jag skulle vilja säga att det är en stabilisering som sker. Det är där vi är fortfarande.

ANNONS

Det byggs ju väldigt mycket i kommunen och planeras för flera stora nya byggprojekt. Hur kommer det att påverka marknaden, tror du? Finns det en risk för överhettning?

– Det finns det ju alltid. Samtidigt har vi fortfarande en väldigt stor efterfrågan på bostäder och en förhållandevis ganska liten tillgång, svarar Knut Paxlind och fortsätter:

– Jag tror att det är bra för kommunen att det händer grejer, det är expansivt. Det här är en kommun som visar att man tror på förändring. Så jag tror att effekten av det kan bli väldigt bra.

Uppvuxen i Härryda kommun

Själv är Knut Paxlind uppvuxen i Härryda, ”någonstans mellan Jonsered och Landvetter”. Efter fyra år som mäklare i Partille slöts cirkeln när han återvände och blev kontorschef på Era i Mölnlycke. Vägen till mäklaryrket gick via jobb som försäljare.

– Jag hade jobbat med försäljning väldigt länge och tyckte att det fanns en charm i det. Och vad är det största man kan köpa och sälja? Det skulle jag säga är bostäder. Det lockade mig att man hela tiden är i kontakt med människor. Det är ett väldigt socialt yrke och du har möjlighet att styra väldigt mycket i ditt arbetsliv själv. Mycket frihet under ansvaret.

ANNONS

Att jobba i samma bygd som man vuxit upp i har både för- och nackdelar, men Knut Paxlind lutar åt att det främst är en tillgång.

– Det där är ju en blandad upplevelse. Många tycker att det är lite jobbigt. Jag värdesätter det däremot väldigt mycket. Fördelen för mig är just att när jag är uppvuxen här så kan jag ju prata om och relatera till mycket med personer som jag träffar. Det blir äkta på en helt annan nivå. Man kan referera till saker som fanns förr och prata om smultronställen och kunskaper som man egentligen bara har om man levt här.

Själv bor han i lägenhet men har ögonen öppna efter en villa.

När du själv kollar på objekt, vad kollar du på då?

– Ja, framförallt det viktigaste att titta på är vad behöver man göra? Vad behöver du inte göra? Och vad vill man göra? Även prisutvecklingen är intressant, hur har liknande bostäder gått tidigare? Man är ju yrkesmässigt skadad, så man kollar ju kanske på alla de här väldigt tråkiga parametrarna först.

Finns det något rätt eller fel tillfälle att köpa?

– Det enkla svaret är nej, det gör det inte. Men allt är ju relativt. Det beror väldigt mycket på vilken situation man har. Har man bråttom så värdesätter man att hitta det man behöver och vill ha. Då blir pengarna kanske sekundärt. Men köpa och sälja behöver man alltid göra. Men det man kan ta med sig är att köpa och sälja på marknad. Det är väl det bästa tipset.

ANNONS

Vad tycker du är viktigt att tänka på i valet av mäklare?

– Jag skulle säga att det är det kommunikativa, att man klickar med varandra. Förtroendet. Att man känner att man har en mäklare som är lyhörd, inlyssnande och engagerad. Och jag tror att man känner nog det ganska snabbt.

Vilka är sakerna du tycker man ska tänka på när man förbereder sig för att sälja sitt hem? Vad finns på checklistan?

– Etablera kontakt så tidigt som möjligt med en mäklare. Sammanställ saker man har funderat på att man vill göra i hemmet. Och var ute i god tid.

Nya inslag för mäklare

Under de senaste åren har flera nya moment tillkommit för mäklare att hantera. Homestyling, rankningar på nätet av mäklare och förhandsförsäljningar, där objekten inte ens går till visning eller budgivning, är ett par av dem. Om det senare menar Knut Paxlind att det handlar om att efterfrågan på bostäder har varit väldigt hög.

– Man ser att köparna vill vara snabbt på det och inte missa någonting. Därav har den marknaden blivit mycket större.

Är det bra eller dåligt?

– Det är klart att det finns både bra och dåliga saker med det. Som mäklare kanske man inte syns lika mycket som man gör om objektet går ut brett. Samtidigt jobbar vi för att leverera en lycklig affär till köpare och säljare. I vissa fall blir det en ganska smärtfri process utan en budgivning. Och det som också är bra med det är att det oftast sker på säljarens villkor.

ANNONS

En annan trend som har ökat väldigt mycket de senaste åren är homestyling. En helt ny verksamhet som har knutits till mäklarbranschen. Vad tycker du om den där trenden? Är det bra eller är det ett stressmoment för kunderna?

– Jag tycker att det är bra. Tanken med homestyling är att neutralisera. Man vill visa bostaden till en bredare publik genom att skapa förutsättningar för potentiella köpare att kunna föreställa sig själv i bostaden. Man väljer oftast en stil som är tilltalande för gemene man. En annan fördel är att man tydliggör hur ytorna kan disponeras.

Och så var det där om att mäklare numera poängsätts precis som kunder tycker till om restauranger eller hotell på Tripadvisor.

– Det är klart att det är utmanande. Men jag tror att man hittar ett driv i det också. Jag gillar transparens och tycker att det är jätteviktigt. Jag tänker att de som jobbar och levererar och är genuina i det vi gör är de som kommer gå vinnande ur det. Jag tycker bara att det är positivt. Det är bra att vi utmanas lite.

Knut Paxlind skrattar till när han får frågan om han aldrig lockats att vilja poängsätta kunder på samma sätt.

ANNONS

– Ja, tanken har ju slagit en, haha. Men vi förtjänar nog ändå det, tycker jag. Mäklarna är ändå den parten i den här affären som man med all rätt lägger mycket ansvar på. Och då är det rätt självklart att vi också har mycket mer att stå till svars för.

LÄS MER:Kampen mot invasiva arter stoppas – Järrebring (S) krävde svar

LÄS MER:Beskedet: Sverigedemokraternas valsedlar i Härryda var inte ogiltiga

LÄS MER:Västtrafik missar 500 miljoner varje år på grund av fuskåkning

ANNONS