Djupedalskolan tar sommarlov

Den här veckan har det varit många skolavslutningar runt om i Härryda. Härryda-Posten var på plats under Djupedalskolans skolavslutning under fredagen. Skolgården var fylld med sommartörstande elever, stolta anhöriga men också livemusik.

ANNONS
|

Trots små moln på himlen sken sommarsolen sitt varmaste leende över Djupedalskolans skolgård under fredagen. Luften var fylld av stolthet, förväntan, glädje och pollen.

– Alltså det känns så bra. Men det är lite sorgligt också, man kommer ju sakna alla, säger Victoria Herrmann.

Skolans elever var bara en avslutningsceremoni ifrån ett efterlängtat sommarlov. Somliga är tillbaka på skolan till hösten. Andra lämnar skolan för gott och påbörjar gymnasiala studier till nästa termin.

– Alltså det känns så bra. Men det är lite sorgligt också, man kommer ju sakna alla. Men det känns bra. I sommar ska jag resa till Rumänien och Öland, men också sommarjobba på Summercamp, säger Victoria Herrmann som till hösten ska plugga samhälle.

ANNONS

Även Ludvig Loyd lämnar skolgången på Djupedalskolan bakom sig. Han berättar att en tyngd från bröstet släppt nu när slutproven är avslutade – men att han lärt sig konsten att bli en bättre människa under sin tid på skolan.

– Jag ser framemot gymnasiet och under sommarlovet ska jag hänga med kompisar.

Kristina Edeland är ansvarig rektor för niorna. I sitt tal anförde hon hur nästan alla nior kom in på sitt första gymnasieval.

– Vi hade 254 i genomsnittligt meritvärde. Det är väldigt högt. Det är klart det är sorgligt när elever lämnar. Jag har känt dem i sex år, men de är redo att gå vidare nu, säger hon.

Ska filma sketcher till sin Youtube-kanal

Linus Söderberg Max är ännu inte riktigt klar med sin skolgång på Djupedalskolan. Till hösten börjar han i sjunde klass, men innan dess är det ett långt sommarlov.

– Jag ska campa och så ska jag åka till Smögen. Jag lägger också ut videoklipp på min Youtube-kanal AlwaysSun, så jag ska filma mycket också, säger han, och tillägger:

– Jag gör mest sketcher och så till min kanal.

Tage Almensius slutar sjunde klass och i sommar är det Öland som gäller för honom. Han skojar om att han kommer gråta i duschen över att det är sommarlov.

ANNONS

– Nä, det kommer bli nice med sommarlov. Jag ska gå på reaggefestivalen Öland roots i sommar. Min morbror kommer spela där, säger han.

LÄS MER:Så tänker Härrydabor och besökare om bojkotten av Marabou

LÄS MER:Helt olika regler för föräldranärvaro på skolavslutningar i Härryda: ”Skolan är ingen enmanshow”

LÄS MER:Polisen om branden i Landvetter: ”Inte anlagd”

ANNONS