Dödskrasch skakar Rally-SM – Hindåsföraren var på platsen

Rally-SM tog en tragisk vändning när en rallybil av oklar anledning körde av vägen i extremt hög hastighet under lördagen. Tävlingen avbröts när det konstaterats att en man i 35-års åldern avlidit.

ANNONS
|

Polisen anlände till olycksplatsen efter att ha fått rapporter om incidenten. Olyckan kan ha föregåtts av någon form av kollision, men exakt vad som orsakade kraschen är ännu oklart, detta enligt ett uttalande från polisens presstalesperson Evelina Olsson i Expressen. Bilen kommer undersökas för att bringa klarhet i den tragiska händelsen.

Olyckan som inträffade strax efter klockan 15 på lördagen resulterade i att föraren, en man i 35-årsåldern förlorade livet, medan en annan man i 30-årsåldern, vårdas på sjukhus. De anhöriga till offren har informerats.

Ordförande: ”Det är så fruktansvärt”

Olyckan ägde rum under Snapphanerallyt, en del av Rally-SM, som täcker 192 kilometer i Hässleholmstrakten. Tävlingen stoppades omedelbart när nyheten om den allvarliga situationen nådde tävlingsledningen.

ANNONS

Roger Engström, ordförande för Svensk Bilsport, uttryckte sin sorg på Facebook och skriver: ”Det är så fruktansvärt. Rallysverige har sorg. Våra tankar går naturligtvis i första hand till närmaste familjen och vännerna, men även till team och funktionärer som finns på plats i den här hemska situationen.”

Hindås-hoppet om olyckan: ”Bara sorg”

Rallyföraren Mattias Adielsson, bosatt i Hindås, deltog i Snapphanerallyt och låg inför tävlingen tvåa i SM-tabellen. Han meddelar tidningen att han avböjer att kommentera händelsen, ett gemensamt ställningstagande från samtliga deltagande av respekt för händelsen och den pågående utredningen.

Om tävlingen kommer återupptas eller starta om finns det ännu ingen information om.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död för att utreda omständigheterna kring olyckan. För närvarande finns ingen misstänkt i ärendet. Polisens arbete fortsätter med att dokumentera olycksplatsen och höra vittnesmål.

LÄS MER:Adielsson knep tredje raka segern i grussprint: ”Klassiskt rallybakis”

LÄS MER:Kylslang skavdes sönder – Adielsson fick ta vatten från bäck under Rally-SM: ”Vi kallar det för bush mechanics”

LÄS MER:Hindåsbon Mattias Adielsson är en av Sveriges bästa rallyförare

ANNONS