Efter Gothia-besvikelsen: Laget överraskas av Härryda-Posten

Trots idel förluster i årets medverkan i Gothia cup gav IFK Hindås P12-lag aldrig upp. Detta ville Härryda-Postens chefredaktör Csaba Perlenberg uppmärksamma och överraskade killarna med att dyka upp på torsdagens träning för att dela ut goodiebags.

ANNONS
|

Första matchen förlorade de med 13-2. Andra med 20-0, tredje med 13-0 och fjärde med 7-0. Det var bara att konstatera att det inte gick helt som man kanske hade önskat i Gothia cup för IFK Hindås i år. Men en sak det inte gick att ta miste på var killarnas kämpaglöd.

Tränare Alex berättar att en av spelarna, Odd Lund Nilsson, inför lagets sista match, med tre tunga förluster i ryggen, hade skrivit ett meddelande i lagets chattgrupp med orden: ”Imorgon tar vi dem!”.

Detta ville Csaba Perlenberg, Härryda-Postens chefredaktör, uppmärksamma och bestämde sig därför för att överraska laget med goodie-bags och ett brandtal.

ANNONS

– Vi skrev ju väldigt mycket om Gothia cup i somras. Och jag blev så imponerad av er, för jag vet att det var lite kämpigt, säger Perlenberg inför det fortfarande något förvirrade laget, och fortsätter:

– Jag var så impad att ni fortsatte spela. Ni fortsatte match efter match efter match, trots att det kanske inte riktigt gick så som ni ville. Så jag ringde er tränare och sade att de här killarna är någonting extra. Så vi ville bara uppmuntra er lite och säga att ni är fantastiska och fortsätt kämpa.

Nu ska vi träna hårdare

Inför årets Gothia cup fick de veta endast med tre veckors framförhållning att de hade kommit med. Men redan nu siktar de på att spela i cupen nästa år igen.

– Och då siktar vi på vinst, eller hur? säger lagets tränare Alex och skrattar lite.

– Jaa! Svarar killarna i kör.

– Bara vi kommer på träningarna, fyller en av spelarna i.

– Njae, det kommer nog vara lite tufft ändå. Även om alla kommer på träningarna så kommer det vara tufft. Men vi ger inte upp! svarar Alex.

Härryda-Posten överraskade IFK Hindås efter deras tuffa resultat i Gothia cup 2023. Olle Wärmsjö och Elliot Almgren.
Härryda-Posten överraskade IFK Hindås efter deras tuffa resultat i Gothia cup 2023. Olle Wärmsjö och Elliot Almgren. Bild: Sofia Bednarek

Direkt efter att Gothia cup var över så kände de sig dock lite nedslagna, medger spelarna Olle Wärmsjö och Elliot Almgren.

ANNONS

– Direkt efter så kändes det tråkigt, säger Olle.

– Men efter några dagar efteråt så tänkte man, åh, jag har varit med i Gothia cup! säger Elliot.

Och hur tänker ni nu inför nästa år?

– Att vi ska träna hårdare! svarar killarna i kör.

Vad tror ni att ni behöver bli lite bättre på då?

– Passningsspel, svarar Olle.

– Ja, nu så är det mycket passningar och så, fyller Elliot i.

Efter chefredaktör Perlenbergs brandtal delades det ut Härryda-Posten-tygkassar innehållandes bland annat lite choklad, dricka och en reflex. Sedan ställde laget upp för ett klassiskt lagfoto och som på given signal ropade laget ut:

– ETT, TVÅ, TRE, HINDÅS!

LÄS MER:IFK Hindås ställs mot serieledarna i Gambian Mix

LÄS MER:Hindåspojkarna om internationella motståndet i Gothia cup: ”Det är verkligen coolt”

LÄS MER:Fotbollsfest för Härrydalagen: ”Finns mycket kärlek mellan klubbarna”

ANNONS