Fotbollsfest för Härrydalagen: ”Finns mycket kärlek mellan klubbarna”

Det är inte vilken fotbollshelg som helst i Härryda. För två av lagen är det dags för ett riktigt lokalt derby.
– Sjövalla är ett bra lag , men vi kommer bjuda upp till dans, säger Häryda IF:s tränare Fredrik Prytz.

ANNONS
|

Fotbollshelgen inleds med de gula herrarna på Mölnlycke IP när gästande Gothenburg West Football Club under fredagskvällen kommer försöka plocka ner ett Mölnlycke IF i högform ett pinnhål i division 3B.

Sedan fortsätter fotbollsfesten på lördagen, då det bjuds på derby mellan herrlagen Härryda IF och Sjövalla FK i division 6C och hemmamatch för herrarna i Rävlanda AIS mot Lödöse Nygårds IK. På söndag blir det spel för IFK Hindås mot AIF Göteborg på Fagervallen i division 7.

16-åring gör debut i Mölnlycke IF

Mölnlycke IF:s tränare Alan Wandi meddelade i dagarna att han inför nästa säsong kliver av sitt andra tränaruppdrag som futsaltränare hos FC Liljan efter två års engagemang.

ANNONS

– Fokus blir på Mölnlycke IF etthundra procent framöver, berättar Wandi för Härryda-Posten.

Säsongen har startat lysande för Mölnlyckelaget i division 4B och Alan Wandi ser helst att det fortsätter på den inslagna linjen.

– Vi har tre spelare borta från startelvan från senaste matchen, men vi har en bred trupp och killarna som kommer få chansen imorgon kommer göra det bra.

Däribland återfinns 16-åriga Alvin Karlsson som flyttades upp helt från juniorlaget och som nu är matchklar inför kvällen.

Rävlanda saknar 12 spelare: ”Inga konstigheter”

Bråtaredsvallen kommer husera matchen mellan Rävlanda AIS och Lödöse Nygård AK under lördagen. Tränaren Christian Skytting ger en uppdatering om skadeläget:

– Vi har tolv spelare borta på grund av skada eller sjukdom.

Tolv spelare!?

– Vi har en stor trupp, så det är inga konstigheter.

Skytting passar på att lyfta fram 20-åriga forwarden Elliot Lillskog inför matchen.

– Jag tycker man ska hålla ögonen på Elliot Lillskog, jag tror det kommer lossna för honom nu.

Slutresultatet då?

– Vi vinner. Gissar på 4-2, säger Christian Skytting.

Sjövalla: ”Vinst – om vi får stopp på Bako Löfgren”

Fredrik Prytz är tränare i Härryda IF som på lördag ställs mot Sjövalla FK i ett klassiskt Härryda-derby. För tidningen berättar han att laget är mer eller mindre skadefritt – men lagets ordinarie målvakten är ”på flykt” i en tidigare planerad privat resa. Det verkar inte påverka Prytz humör inför helgens drabbning mot Sjövalla.

ANNONS

– Killarna är taggade och vi går för tre pinnar. Vi har ett gott flow i laget och alla är på tårna.

Och nog är derby en särskild fotbollshändelse.

– Derby mot Sjövalla är speciellt. Vi kommer laddade och ska bjuda på fin fotboll. Sjövalla är ett bra lag , men vi kommer bjuda upp till dans. Vi hoppas på en seger med 3-2. Forza Härryda!

I Mölnlycke ser man fram emot derbyt med glatt humör. Olof Eklund, tränaren för laget som just nu är mest framgångsrikt i division 6 av de två Härrydalagen, lyfter fram kamratskapet utanför plan.

– Vi har många spelare som är vänner med motståndarna och några av våra stjärnskott är fostrade i Härrydas obefintliga akademi, det vill säga deras a-lag, säger Eklund med ett leende och fortsätter:

– Vi som är i det äldre gardet roar oss ibland genom att köra med Härryda Oldboys. Så nog finns det mycket kärlek mellan klubbarna, vilket ju också gör att det finns rivalitet! I 90 minuter är dom motspelare, övriga 364 dagar exklusive returmötet är dom en riktigt härlig klubb och samling människor!

Olof Eklund beskriver hälsoläget hos Sjövalla som ”bra”. Ett par nyckespelare är tillbaka i spel med flera framgångsrika träningar i bagaget.

ANNONS

– Elias Dahl vår mittfältsmotor och vår virtuos Daniel Kappelin bör man särskilt titta på. Det blir publikfriande fotboll!

Den gångna säsongen beskriver Eklund som ”helt okej” samtidigt som han kallar de två förlusterna för ”snörpliga”.

Att sia om utgången är svårt, men Olof Eklund drar ändå till med en förhoppning.

– Det blir nog ingen 5-1 vinst som senast, men 3-0 känns rimligt om vi får stopp på Bako Löfgren som jag personligen ser fram emot att möta, säger Sjövallas spelande tränare.

IFK Hindås tränare tror på 4-1

Söndagens match för IFK Hindås går mot AIF Göteborg på Fagervallen i division 7A. Tränaren Andreas Johansson berättar för Härryda-Posten att truppen är stabil.

– David Jönsson gjorde efterlängtad comeback senast, denna match kommer han blomma ut än mer. Laget vävs samman så vi kommer bara bli bättre ju längre in i säsongen vi kommer.

Johansson vågar sig också på ett konkret matchresultat: 4-1.

– AIF står på samma poäng som oss men med kanske lite tuffare matcher i bagaget. Tror dock vi vinner med 4-1.

Helgen avslutas sedan med hemmamatch för Landvetter IS mot serieledarna BK Astrio i division 2 Västra Götaland på Landvetter IP.

LÄS MER:Bako Löfgren är i sitt livs målform

LÄS MER:Liverapport: Följ matchen mellan Annedal FF och IFK Hindås

LÄS MER:Makalös målfest för flera Härrydalag i helgen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS