Efter Hulebäckselevens brännskador – Härryda kommuns utredning snart klar

Efter att en elev fick svåra brännskador under en utflykt i augusti skrev rektorn på Hulebäcksgymnasiet en anmälan. I slutet på den här veckan skickas en rapport till Arbetsmiljöverket.

ANNONS
|

I samband med en friluftsdag vid Lilla Delsjön i början av höstterminen blev en elev på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke skadad. Eleverna hade delats in i grupper för att laga mat och vid ett av stormköken trodde de felaktigt att elden slocknat. De hällde på mera T-sprit som skvätte på den drabbade elevens kläder. Lågor flammade upp och spred sig till kläderna som började brinna.

Elden släcktes med hjälp av en filt och hinkar med vatten från sjön. I en tidigare artikel har gymnasiechefen Camilla Ahlin framhållit det rådiga ingripandet.

– Jag är stolt över att personalen var handlingskraftig och eleverna ödmjuka inför situationen, sa hon.

ANNONS

Rutiner ses över

Enligt gymnasiechefen följdes rutinerna till punkt och pricka vid olyckan. I efterspelet har hon haft möte med kommunens säkerhetschef, skyddsombud och rektorerna på kommunens sex skolenheter. Detta för att se om rutinerna behöver ändras. Skolans rektor Börje Persson gjorde också en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Camilla Ahlin, gymnasiechef i Härryda kommun.
Camilla Ahlin, gymnasiechef i Härryda kommun. Bild: Julia Kero

”Utredningen pågår fortfarande, den ska lämnas in till Arbetsmiljöverket i slutet på den här veckan och först då är den slutgiltig och fastställd från vårt perspektiv”, skriver Camilla Ahlin i ett mejl.

Eleven vårdades på sjukhus

När den förra artikeln publicerades i början av september hade eleven vårdats på sjukhus i en och en halv vecka för skador på vänster hand och insidan av ena benet. Planen var att eleven skulle återvända till skolan veckan efter.

Camilla Ahlin uppger till Härryda-Posten att hon avstår från att vidare kommentera tillståndet vidare i dagsläget, av respekt för anhöriga och eleven.

LÄS MER:Hulebäckselev brännskadad på utflykt – kvar på sjukhuset efter en vecka

LÄS MER:Man fortsatt häktad för misstanke om barnvåldtäkt

LÄS MER:Bussturer i Landvetter inställda på grund av personalbrist

ANNONS