Enkronasmatch lockade storpublik till Pixbos matcher

Ett beprövat koncept med att låta publiken gå in gratis och sponsorer betala visade sig framgångsrikt än en gång när Pixbos herrar och damer spelade SSL-matcher i Wallenstam arena.

ANNONS
|

Pixbo ska bli en större del av samhället i Härryda kommun, och framför allt i Mölnlycke tycker Claes Forsberg, marknadschef för klubben som berättar att det även är sponsorernas önskan.

– Mölnlyckeborna har knappt sett arenan, säger han.

Lördagens SSL-matcher sponsrades av drygt 30 sponsorer från Göteborgsområdet och en krona betalas per besökare. Förra året vid samma tidpunkt arrangerades det också en så kallad enkronasmatch. Claes Forsberg uppskattar att det är runt 900 på plats under herrarnas match mot AIK under lördagen.

– Vi behöver få in mer pengar och vi vill bjuda publiken på en upplevelse. Pengarna går till hela föreningen men kärnverksamheten är ungdomsverksamheten. Det finns fyra elitklubbar som är många miljoner före oss på allt, säger Claes Forsberg.

ANNONS

Han tycker dagen har börjat lyckat.

– Jag tycker framför allt att publiken är med och tjoar och tjimmar. Innebandypubliken är ofta lite tyst.

”Ser för lite innebandy här”

När Härryda-Posten minglar nere i entrén strax innan start märks det att intresset för att komma och titta sträcker sig även utanför kommungränsen.

Paret Adam Essermark och Sofie Essermark har kommit från Borås.

– Vi ser lite för lite innebandy här. Det är egentligen bara en slump att det är enkronasmatch. Jag ser alla matcher på tv. Det är så lätt att sätta sig i soffan hemma och slå på tv:n. Då blir det väl inte riktigt att man tar sig hit, säger Adam Essermark som vuxit upp med sporten.

Han är ett stort fan av Pixbo – som hans fru också har lärt sig att bli tack vare sin man.

Två andra som är där är makarna Cecilia Carlström och Tomas Carlström från Mölndal.

– Vi går på matcher ibland men vi är också här för att titta på pausunderhållningen. Vi har kopplingar till dansarna och till en i Pixbo, säger Tomas Carlström.

Göteborgarna Alexander Dacruz, Anton Melin och hans dotter Maja Melin har koppling till ett av företagen som är sponsorer.

ANNONS

– Det är därför vi är här, supporta dagen, säger Anton Melin.

I publiken på herrarnas match sitter den tioårige Pixbo-spelaren Elin Adrian som brukar gå på SSL-matcherna. Även hennes mamma Anna Adrian är med.

– Allt med innebandy är bra, säger Elin Adrian.

Anna Adrian tycker att enkronasmatcher är ett bra koncept.

– Det är jätteroligt att man lockar folk och det är bra stämning i hallen så det är ett superbra evenemang tycker jag! På vanliga matcher kan det vara några hundra men den här stämningen är något extra, helt klart.

LÄS MER:Carl-Einar Häckner kommer till Landvetter med föreställningen ”Förlångtbortaland”

LÄS MER:Orosanmälningar i Härryda kommun har ökat markant

LÄS MER:Glittrigt disco och pyssel på Landvetter kulturhus

ANNONS