Hanna Ferm gästade Lotta på Liseberg

Just nu kuskar Hanna Ferm land och rike runt på spelning efter spelning. Men under måndagen var det dags för nära nog hemmaplan när hon gästade TV4:s Lotta på Liseberg. Härryda-Posten fick intervjua Ferm inför spelningen – som berättar att hon längtar hem till Pixbo.
– Jag älskar att komma hem och tycker det är en sån fridfull känsla.

ANNONS
|

Även om det bara är ett stenkast bort är det världars skillnad mellan söndagskvällen och måndagskvällen. Den rosaskimrande himmeln över Ullevi och Coldplays Göteborgsvisit finns ingenstans att skåda då Lotta på Liseberg drog igång prick klockan 20 på måndagskvällen. Det enda länken mellan de två showerna är Hanna Ferm.

Igår var hon tillsammans med tusentals andra i publiken. Idag var det hon som stod på scenen och underhöll.

– Det kändes som en bra uppladdning att få njuta från andra sidan, säger Ferm till Härryda-Posten medan hon sminkas i logen en stund innan direktsändningen.

Artisten som växte upp i Pixbo har ett rasande intensivt spelschema i sommar – sedan början av juni har hon avverkat bland annat Brännbollsyran i Umeå, Vänskapsfestivalen i Malmö och Beachfront Festival i Trelleborg. Framför sig har hon spelningar i finska Vaasa, Sommartorsdagarna i Borås, Karlskrona Skärgårdsfest och Lå Vibe i Luleå. För att nämna ett par av hennes planerade framföranden.

ANNONS

Hanna Ferm saknar lugnet i Pixbo

Mellanlandningen i Göteborg verkar vara lika hektisk som resten av turnerandet i sommar.

Hur känns det att vara på hemmaplan? Har du hunnit träffa vänner och familj något?

– Ja, jag träffade kompisar igår och var på Coldplay, men jag har inte hunnit varit hemma hos familjen. Men jag träffade pappa här ute under genrepet.

Sångprogrammet är en favorit i repris för Hanna som uppträtt i direktsändningen under flera säsonger.

– Det känns väldigt hemma. Mysigt och hemma.

Samma sak känner Hanna Ferm inför Pixbo och Mölnlycke.

– Jag älskar att komma hem och tycker det är en sån fridfull känsla, det är nära stan, men ändå lugnt och fridfull. Jag känner absolut att när dagen kommer, när jag är redo att settle down, att jag hade älskat att mina barn får bo där.

Det hektiska turnerandet gör att hon uppskattar Pixbo desto mer.

– Jag tror att eftersom jag reser så mycket är det skönt att vara där när jag väl kommer dit. Jag saknar lugnet och fridfullheten, också den känslan att alla känner alla, berättar hon och tillägger:

– Jag tycker jag är hemma ganska mycket, men om du frågar mina föräldrar skulle de säga att jag inte är det.

ANNONS

Laddat upp med ledighet

Numera huserar Hanna Ferm i Stockholm, men menar att hon inte hon flyttat dit helt.

– Ja, jag har aldrig flyttat dit riktigt, utan blev bara kvar. Jag säger åka hem både när jag åker till Göteborg och Stockholm

Inför framträdandet på Lotta Liseberg har Hanna Ferm unnat sig ett par dagars ledighet.

– Jag har försökt koppla av och vara lite ledig. Och bara samlat en härlig energi som jag ska försöka ta med mig ikväll, säger hon innan uppträdandet.

Kan du vara helt ledig?

– Jag kan typ inte vara helt ledig, men det är alltid ganska mycket med annat, förberedelser inför nästa låtsläpp till exempel. Det är olika folk jag jobbar med på olika ställen, så man behöver vara spindeln i nätet och alltid på jour.

I början av juni släppte Hanna Ferm sin senaste låt ”Undantag”.

– Jag har fått väldigt mycket bra respons. Det är folk som har kommit fram. Den är inte lika radioaktig som vissa andra av mina låtar, så det är mer en låt som folk kan ha som en personlig favorit.

Du har ju gjort en väldigt lång resa. När du ser tillbaka på din resa, hur känns det att vara här?

ANNONS

– Om jag verkligen tänker tillbaka till hela början så känns det väldigt kul att den lilla plutten som alltid har velat göra detta och vara artist, får göra det. Men mitt största mål är att fortsätta utvecklas och ha roligt på vägen. Jag kommer nog aldrig känna att ”nu är jag klar”. Jag tycker det är roligt att testa nya vägar, berättar hon.

Hanna Ferm efter kvällens framträdande på Lotta på Liseberg.
Hanna Ferm efter kvällens framträdande på Lotta på Liseberg. Bild: Sally Sjögren

Trots att Hanna Ferm bara är 22 år är hon redan en rutinerad artist. Melodifestivalen, Idol och Talang har svept förbi i rask takt. Det betyder dock inte att spelningar och framträdanden alltid varit en självklarhet.

– Jag har alltid uppträtt men inte i TV, sen blev jag ju mer van vid det och jag kom in i det, men i och med pandemin utvecklade jag nästan en scenskräck. Så då fick jag komma igång igen. Jag tycker alltid det är läskigt med folk kan sitta hemma i soffan och tycka. Och också att man inte vet hur det låter ut, ljudet är väldigt annorlunda än om det är på en konsert.

Du har ju uppnått väldigt mycket. Vad är din dröm nu? Och vad är nästa utmaning?

– Helt ärligt så vet jag inte exakt. Det är väl där jag är nu, att känna efter vad som är nästa steg. I år har jag prioriterat att resa lite och koppla bort allting. Det är där jag hämtar mycket inspiration. Jag försöker tänka att musiken är en hobby och något som är kul. Musiken har alltid varit min sidogrej, och att låta sig göra annat är också viktigt, så att man får mer klarhet och blir mer inspirerad och taggad.

ANNONS

Under kvällens framträdande på Lotta i Liseberg sjöng Hanna Ferm ”Det är inte jag det är du, ”Vet hon om?” och ”Undantag”.

LÄS MER:Pixbostjärnan Hanna Ferm gästar Lotta på Liseberg

LÄS MER:Hanna Ferm och Viktoria Ottosson har släppt var sin ny låt

LÄS MER:Mölnlyckeartisten Hanna Ferm har släppt ny musik – hyllas på Instagram

LÄS MER:Pixbos Hanna Ferm är bland Sveriges mest lyssnade artister

ANNONS