Härryda Karlsson lanserade ny korv med kanadagäss på 1 april: ”Fick idén från Svullo”

Charkuteriefabriken Härryda Karlsson lanserade en ”ny” korv under lördagen. Men för de vars smaklökar lockades av korv på kanadagäss riskerar bli besvikna – eller roade. – Det är rätt osannolikt, säger bolagets marknadskoordinator Wilmer Hedström.

ANNONS
|

Det finns många olika saker att fylla korvar med, men kanadagäss tillhör inte den vanligaste huvudingrediensen. Därför var det kanske många som sa ”gäss!” när lokala charkuterifabriken Härryda Karlsson lanserade en helt ny produkt på aprils första dag.

Själv kallade Härrydabolaget den nya delikatessen i ett inlägg på Instagram för ”en eftertraktad nyhet” och menade att det var världens första korv gjord på svenska kanadagäss. Företaget förklarade även att korven hade smaker av vitlök och timjan och tyckte att det passade sig utmärkt att bjuda på den till en soaré på lördagskvällen – på just 1 april.

Och idén till skämtet kom från ingen annan än den framlidne skådespelaren och komikern Micke ”Svullo” Dubois och dennes klassiska komedifilm ”Svullo grisar vidare” från 1990.

ANNONS

– Det finns en scen där han skriker ”kanadagäss”. Det var så jag kom på det. Jag kollade på Youtube och tyckte det var ganska roligt, säger Härryda Karlssons marknadskoordinator Wilmer Hedström till Härryda-Posten.

Wilmer Hedström säger att bolagets följare och kunder har uttryckt förtjusning åt bolagets 1 april-skämt.

– Man är lite nojig såklart, så att ingen blir sur eller tror att det kommer ske på riktigt. Det är alltid en liten gråzon, men det verkar som att alla har köpt skämtet. Det är väl för osannolikt att det skulle vara verkligt.

Det är alltså osannolikt att ni faktiskt skulle producera en korv med kanadagäss?

– Ja, det är rätt osannolikt, skulle jag vilja säga.

Det är ingen som har gjort korv på kanadagäss?

– Det hoppas jag inte. Det hade nog inte smakat så gott, säger Hedström och skrattar.

Wilmer Hedströms favoritkorv är, uppger han till Härryda-Posten, ”Papa” eller högrevskorven ur det egna sortimentet.

– Det är mycket vitlök. Det tycker jag är gött.

Även Härryda-Karlssons dotterbolag Peas of Heaven skämtade till det på 1 april med den ”nya” produkten ”Juicy Clams”, en vegansk mussla.

LÄS MER:Fria bröd öppnar en obemannad bageributik i Landvetter

LÄS MER:Mikael Damberg på blixtvisit i Mölnlycke

LÄS MER:Vikarie skrev fel i passet – resenär blåstes på resan

ANNONS