Helgtips i Härryda vecka 46: Barneteater, författarbesök, tango

Helgen i Härryda bjuder bland annat på teater och sport! Trevlig helg önskar redaktionen på Härryda-Posten!

ANNONS
|

Familjeföreställning: Sagan om den lille farbrorn

Helgen inleds med familjeföreställningen "Sagan om den lille farbrorn" av Teater Trampolin med nyskriven musik på Landvetter kulturhus.

Pjäsen handlar om den lilla farbrorn som är så ensam och vill gärna ha en vän. En dag kommer det förbi en hund och farbrorn blir så lycklig. Tills det dyker upp en liten flicka och hunden blir kompis med henne istället.

Pjäsen baseras på en bok av Barbro Lindgren.

Kostnad: 50 kronor för stora och små.

Tid: Fredag, 16:00-16:35.

Familjeföreställning: Grodan och Främlingen

Teater Da Capo gästar Mölnlycke kulturhus med familjeföreställningen ”Grodan och främlingen”. Pjäsen beskrivs på följande vis på Härryda kommuns hemsida:

ANNONS

"Grodan, Grisen, Ankan och Haren bor grannar i skogen. En dag slår sig en främling ner i skogsbrynet. Vem är han? Vad vill han? Vad gör han? En smutsig Råtta som måste bort tycker Grisen. Han är fräck och han stjäl, klagar Ankan. Tillhör inte skogen alla? filosoferar Haren. Grodan vill själv se. Snart upptäcker han att Råttan är både snäll och skojig och kan en massa saker som är bra att kunna. Grodan tycker om att sitta och lyssna till alla spännande äventyr som Råttan berättar om. Du borde inte träffa den där smutsiga Råttan, säger Grisen. Han är inte som vi, inflikar Ankan. Men vi är ju olika allihop, svarar Grodan…”

Pris: 50 kronor för stora och små. Köps online eller på något av kommunens bibliotek.

Tid: Fredag, 17.00-17.35.

Författarbesök: Liza Alexandrova-Zorina

Den uppmärksamade journalisten Liza Alexandrova-Zorina kommer till Mölnlycke kulturhus på lördag. Hennes bok ”Imperiets barn” kom ut våren 2023 och handlar om det ryska parallellsamhållet i Sverige. Alexandrova-Zorina samtalar med bibliotekarie Annika Hjertström. Samtalet är kostnadsfritt men kräver förhandsanmälning via Mölnlycke kulturhus hemsida.

Tid: Lördag, klockan 13.00-14.00

Tangoafton på Råda rum

På söndag kväll blir det till att skaka de lurviga då argentinsk tango möter svensk jazz! Två professionella tangodansare leder kvällens festligheter under devisen "Renhet och mörker, kärlek och hat, förfining och råhet". Kvällen arrangeras av SPF Vintergäcken Mölnlycke och både medlemmar och allmänhet är välkomna.

ANNONS

– Det är första gången har tango i Råda rum. Det är väldigt roligt, berättar Råda rums producent Karin Blennermark och fortsätter:

– Det är mest en show, men får man feeling så är det ingenting som hindrar att man tar sig en svängom.

När: Söndag kväll klockan 19.00

Pris: 200 kronor. Kan köpas i Mölnlycke Bok & Pappershandel AB eller direkt vid kassan i Råda rum på söndag kväll.

Innebandy i Härryda

Som brukligt spelas även innebandy i Härryda under helgen. Pixbos herr-och damlag bjuder båda på SSL-innebandy i Wallenstam Arena i Mölnlycke. Under lördagen spelar Pixbos herrar mot Linköping IBK klockan 17.00. Två topplag drabbar samman.

Under söndagen är det dags för något av ett klassikermöte, då Pixbos damlag tar emot Kais Mora i Mölnlycke. Den matchen börjar klockan 16.00. Två lag som mött varandra i flera SM-finaler i mitten på 10-talet, innan Kais Mora tappade mer och mer mark och till sist åkte ur SSL. Nu är de tillbaka i den högsta serien och gästar Wallenstam Arena.

Noterbart är att även division ett-laget Landvetter Wings spelar hemma under lördagen i Pinntorps idrottshall. Matchen mot IBK Kungälv börjar klockan 16.00. Landvetter har inlett säsongen starkt och leder sin serie.

ANNONS

LÄS MER:Lista: Det här händer i Härryda kommun i jul

LÄS MER:Elever på Hulebäck hängs ut på skvallerkonto på Instagram

LÄS MER:Härrydagolfaren Enzo 16, är med i landslaget

ANNONS