Inbrott i frisörsalongen: ”Olustigt”

Strax efter midnatt väcktes ägarna till frisörsalongen – någon hade slagit in rutan till salongen och polisen var på plats.
– Vi fick städa i flera timmar i natt, det var glassplitter överallt, säger Sandra, en av ägarna till Frisörhuset i Rävlanda.

ANNONS
|

Frisörhusets salong på Boråsvägen fick sent på söndagskvällen ovälkommet besök. Någon hade försökt göra inbrott och slagit in ett av skyltfönstren.

Det blev en avbruten nattsömn för Sandra och Josefin som äger salongen. De fick ägna delar av natten åt att snabbt få ordning innan kunderna kom.

– Vi fick samtal vid i natt om att polisen var på plats utanför salongen. Sen har vi varit här sedan dess och jobbat, städat och satt kartonger på fönstrena, säger Sandra.

Tjuven ska ha blivit avbruten av att inbrottslarmet gått igång. Samtidigt ska ett vittne till händelsen ha skrämt tjuven på flykten, enligt polisen.

ANNONS

– Det är såklart jättetråkigt och olustigt. Vi har haft inbrott tidigare, det var några år sedan och då var mycket förstört. Skönt att det bara var en krossad ruta men det blir mycket extrajobb, säger Sandra.

Viktigt att sprida ordet

Salongen tycker att det är viktigt att berätta om händelsen för att sprida informationen till fler och kanske bidra till att såna här saker inte sker.

– Det är bra med så många ögon som möjligt, så att fler känner till att det här ändå är något som sker, det kan ju vara andra som drabbats samma kväll. På det här sättet kan man hjälpas åt, säger hon.

Under dagen har salongen haft kunder som vanligt.

– Rutan är fixad, rent och snyggt så det känns tryggt och bra. Vi har kunnat ta hand om våra kunder, säger hon.

LÄS MER:Inbrottstjuv skrämdes på flykten i Rävlanda

LÄS MER:Trafikolycka på riksväg 40

ANNONS