Julmarknad i Solsten lockade många hundra besökare

Många hundra besökare lockades till Solsten under lördagen. Råda hembygdsförenings årliga julmarknad bjöd på hög julstämning.

ANNONS
|

Trots den soliga – men kyliga – lördagsförmiddagen bredde julstämningen på hembygdsgården i Solsten ut sig som en varm och inbjudande famn under Råda hembygdsförenings årliga julmarknad. Tillströmningen av jullängtande besökare var konstant under hela förmiddagen och besökarna var hundratals.

Doften av nybakat bröd var stark och besökarna kunde antingen köpa hembakat eller, om turen var på rätt sida, vinna en godbit eller två på brödlotteriet. Besökarna flanerade och trängdes bland vackra slöjdalster, hantverk och juldekorationer som fanns till försäljning.

Gunilla Rydgren och Marianne Sjöberg stod och sålde bakom ett av borden och Marianne berättar för Härryda-Posten att hon verkligen sett framemot julmarknaden.

ANNONS

– Jag har väntat på den här dagen länge och försäljningen går väldigt bra.

Vimmel bland julpynt, nostalgi och Jultomten

Inne i de gamla husen på hembygdsgården pågick en riklig mix av aktiviteter. Det stöptes ljus inför nästa jul. Det pågick pyssel och skapande av smällkarameller och pepparkaksbaket var lika självklart som att snö uteblir under julen. För de som uppskattar att fördjupa sig i det nostalgiska och vad som en gång varit var utbudet av gamla bilder och klenoder stort. Vännerna Håkan Jidblad och Steve Olausson tittade på par svartvita foton i glasmonter.

– Jag flyttade hit 1962 och det är fint att titta på bilderna och jämföra med hur man minns det, säger Håkan Jidblad.

Och mitt i allt detta var självklart julens storstjärna på plats. Ingen mindre än jultomten. Kön till honom var stundtals lång och ute på gården njöt Martin Feuk tillsammans med hunden Charlie av solen.

– Mina föräldrar är engagerade här och därför är julmarknaden ett måste. Min pappa är jultomte här så jag står här och hoppas på att han inte somnar, säger Martin Feuk till Härryda-Posten.

Men, inne i vimlet, i en soffa satt han – jultomten och tillika Gunnar Feuk – i all sin prakt och delade ut godis till barn.

ANNONS

– Jodå. Det är jätteroligt och alla barnen som kommer hit är så snälla och trevliga på alla vis.

LÄS MER:Lista: Det här händer i Härryda kommun i jul

LÄS MER:Nu ökar e-handel – Black Week-paket kan hamna i Landvetter

LÄS MER:Julgranen reses i Mölnlycke

ANNONS