Julsång, klappar och sötsaker – helgens julmarknad på Råda Säteri

I helgen var det fullt hus på Råda Säteris julmarknad. Utställarna fyllde sina butiker med diverse julklappar och i parken bjöds det på julmusik.

ANNONS
|

I helgen bjöd Råda Säteri in till julmarknad. De små stugorna var upplysta med ljusslingor, Säteriet dekorerat med girlanger och små tomtar stod utplacerade längst med de olika stugorna. Besökare i alla åldrar vällde in och parken fylldes snabbt.

I parken kunde barnen hälsa på tomten och hans nissar som även sjöng ett par jullåtar. Kaféet var uppdukat med diverse sorters kakor och desserter och i Råda Säteri kunde besökarna beställa lunch.

I Fruktladan hölls själva julmarknaden där de olika utställarna hade dukat upp med både inredningsdetaljer och blomsterarrangemang. Samuel Samuelsson och Alice Jangemyr från Sammels Lantgård bjöd på smakprov av must och hade fyllt sin butik med glögg, honung, marmelader och chilisåser. Michelle Bianchi från FOAM Accessories visade upp både tvålar och balsam-och schampokakor.

ANNONS

Även Östra flygeln, Bagarstugan och parken var fyllda med inredning och smycken. Under söndagseftermiddagen visade Råda Ridklubb upp ett ridande luciatåg.

LÄS MER:Multikonstnären Jens skapar i is – ska föreläsa för regeringen

LÄS MER:Anonyma kanadagäss på vift: ”Vill vara oss själva”

LÄS MER:Försvarsmaktens ”flygande julgran” dissar Härryda – men besöker grannkommunen

ANNONS