Kidnappad man dumpades i Mölnlycke – nu är domen fastställd

En man kidnappades, misshandlades och rånades. När han sedan dumpades vid Bårhultsmotet i Mölnlycke lyckades han ringa polis. Nu är domen fastställd för de tre männen, som döms till långa fängelsestraff för människorov, grov misshandel och rån.

ANNONS

En kväll i april i år gick en man från Göteborg för att möta en annan man och ”få tillbaka pengar för en liten skuld”. Väl på plats, i centrala Göteborg, möttes han istället av tre män som kastade in honom i en skåpbil och körde iväg.

Under en kort biltur fick mannen ta emot ett 50-tal slag med domkraft och stenar. Innan han dumpades vid Bårhultsmotet i Mölnlycke rånades han också på sina tillhörigheter, bland annat en plånbok med 27 000 i kontanter, en halskedja värd 200 000 och en exklusiv klocka.

Sönderslagen och förvirrad lyckades mannen stanna en lastbilschaufför och fick låna dennes mobiltelefon för att kontakta polisen. Och efter en kort stunds letande stoppade polisen skåpbilen och tog in de tre männen på förhör där de, trots blodspår i skåpbilens bagage, nekade till att begått brott.

ANNONS

Dömdes till fyra års fängelse och skadestånd

De tre männen åtalades i somras. Åklagare James von Reis vid Göteborgs åklagarkammare har tidigare berättat för Härryda-Posten att det sannolikt handlade om en ”uppgörelse i kriminella kretsar”.

– Detta är ett allvarligt angrepp på en person. Det är ju därför vi marknadsför så allvarliga brottsrubriceringar som människorov och rån. Människorov är ett brott som har en sträng straffskala, där lägsta straffet är fängelse i fyra år, sade han då till tidningen.

I augusti dömdes de tre männen, mot sitt nekande, av Göteborgs tingsrätt till fyra års fängelse vardera för människorov, grov misshandel och rån. I domen, som de dömda männen sedan överklagade till Hovrätten, står också att den kidnappade mannen har rätt till ett skadestånd på totalt drygt 450 000 kronor, där de tre gärningsmännen ska betala en tredjedel var.

Hovrätten fastställer nu tingsrättens dom gällande fängelsestraffet, men höjer också skadeståndet till den drabbade mannen till det dubbla. Totalt 900 000 plus ränta ska de tre dömda männen nu betala till offret.

LÄS MER:Duo döms efter inbrott på Rådanäs bryggeri

LÄS MER:Härrydabo döms för grova sexbrott mot barn

ANNONS