”Lotta på Liseberg” lägger ner

Sommaren 2023 blev den sista säsongen för “Lotta på Liseberg” – nu meddelar Mölnlyckebon Lotta Engberg att hon ska sluta som programledare för allsångsprogrammet. “Lotta på Liseberg” firade 2023 20 år av allsång i parken och 15 år i tv-rutan.

ANNONS
|

Lotta Engberg började leda allsång från Lisebergs stora scen sommaren 2004. Fem år senare plockade TV4 upp programmet och sände det varje vecka under sommarsäsongen.

– Att fått dela 20 år med publiken på Liseberg och 15 år på TV4 med en stor allsångspublik hemma i sofforna är den finaste musikaliska gemenskap jag känt. Jag är oerhört tacksam. Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort. Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden, säger Lotta Engberg i ett pressmeddelande.

ANNONS

Runt en miljon besökare har varit med framför scenen och hundratals artister har gästat allsången. Totalt blev det 170 kvällar för Lotta på Liseberg.

– Den röda tråden under alla 20 år är den familjära stämningen som genomsyrat hela produktionen. Den stämningen når hela vägen genom rutan och Lotta är unik i sitt sätt att skapa glädje och omfamna alla med kärlek. Detta smittar av sig på alla som fått vara en del av ”Lotta på Liseberg”, säger Åsa Bilén, producent Liseberg, som arbetat med Lotta på Liseberg i alla 20 år.

LÄS MER:100 år av Liseberg i 100 bilder

LÄS MER:Rullstolsburna Max riskerar att inte komma in på Liseberg

ANNONS