Man attackerade med slangbella och hammare – misstänks även för vållande till annans död

Den 55-årige man, hemmahörande i Partille, som på tisdagen åtalades för vållande till en kvinnas död i Mölnlycke i september står även åtalad för flera andra brott. Vid två av de misstänkta brotten, som mannen nekar till, ska tillhyggen ha använts i form av en slangbella och en hammare.

ANNONS
|

Under tisdagen åtalades en 55-årig Partillebo misstänkt för bland annat vållande till annans död. Detta efter att en kvinna dog på ett boende i Mölnlycke den 25 september förra året.

Men misstanken om vållande till kvinnans död är dock inte det enda brottet som Partillebon nu står åtalad för. Han åtalas för flera andra episoder där mannen påstås ha agerat på ett sätt som syftat till att skrämma och skada både människor och egendom.

Det senaste brottet som mannen står anklagad för inträffade den 18 februari vid Hindås Camping. Mannen ska ha hotat en annan man till livet i samband med att den åtalade ska ha sprungit efter dennes bil med en hammare och krossat fönsterrutan på förardörren. Hot om att han skulle döda mannen i bilen ska ha upprepats ett 30-tal gånger. Även efter att polis anlänt till platsen ska mannen ha uttryckt hot mot personen.

ANNONS

Brottsrubriceringen är grovt olaga hot, skadegörelse och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, grovt brott. Det misstänkta knivbrottet var, menar åklagaren, av en särskilt farlig art då mannen varit påverkad av narkotika. Mannen påträffades med både amfetamin och cannabisharts på sig.

Även dessa brott förnekas av mannen.

Slangbella mot människor och maskiner

Vid en annan händelse den 10 juni förra året ska mannen ska ha agerat hotfullt mot personal vid en byggarbetsplats i Mölnlycke, bland annat genom att från en stenvall stått och använt sig av en slangbella som han slungat sten med. Den åtalade ska ha störts av maskinerna på en byggarbetsplats. Mannen har hotat att ”peta ut ögonen” på arbetare samt dragit med handen framför halsen i en gest som enligt åklagaren inneburit ett hot om att skära halsen av flera personer. Händelsen medför att mannen nu är misstänkt och åtalad för olaga hot och försök till misshandel.

Vid ett första förhör om agerandet vid byggarbetsplatsen menar mannen att ”Jag vill inte ha någon jävla försvarare”. Vid ett andra förhör erkänner mannen att han äger en slangbella men att han försökt träffa en grävskopa, inte människor. Mannen får i förhöret frågan om han förstår att människor blev rädda av att han skjuter sten mot dem.

ANNONS

– Grävskopan blev rädd och ångvälten började gråta, svarar mannen i förhör.

Mannen nekar dock till att hans avsikt var att skada människor.

Härryda-Posten har sökt mannens försvarsadvokat.

LÄS MER:Man åtalas för kvinnas död i Mölnlycke

LÄS MER:Man omhäktas för grovt olaga hot på Hindås camping – misstänks för flera brott

ANNONS