Nu kommer snön– och mer väntas i veckan framöver

Under söndagsmorgonen vaknade Härrydaborna upp till både sommartid och snöflingor. Trots att många längtar till vårsolen väntas mer snö och minusgrader framöver – men även lite sol.

ANNONS
|

Under natten till söndagen drogs klockan fram en timma för att ställas om till sommartid men varmt väder det får Härrydaborna vänta lite till på.

– Vi har just nu en del snö eller blötsnö och det kommer att vara så av och till under dagen. Det passerar snöbyar men ser inte ut att bli några stora mängder, säger SMHI:s meteorolog Therese Fougman.

Fram mot kvällen väntas snöbyarna försvinna och molntäcket spricka upp, samtidigt som temperaturen sjunker till mellan -5 och -7 grader.

Sol, snö och fortsatt kallt

Kommande vecka kommer med största sannolikhet inte bli särskilt mycket varmare –men kanske lite soligare.

ANNONS

– Det är åt det kyligare hållet och kommer vara minusgrader. Under helgen blir det mildare men kommer kanske inte kännas riktigt som vårväder även om det blir plusgrader igen, säger Therese Fougman och fortsätter:

– I början av veckan har vi nordvind, då kommer det vara kallt på nätterna men fina dagar med sol.

Mer snö kan även vara att vänta:

– Ett lågtryck närmar sig på onsdag som ser ut att kunna ge snö igen. Sen ser det ut som sydvinden tar över igen, vilket gör att det på torsdag kan det bli regn istället.

LÄS MER:Fullspäckat när kulturskolan bjöd till öppet hus i Mölnlycke

LÄS MER:PR-experten: ”Lidls kampanj är briljant”

LÄS MER:Veteraner och nya säljare på loppis i Hindås Rotunda

ANNONS