Nu ska PDL Center bli Padelborgen Mölnlycke

Mölnlyckebon och landslagsspelaren Johan Brunström är en av fyra ägare som nu tagit över nedläggningshotade PDL Center-hallen i Mölnlycke.

ANNONS
|

– Vi lyfte idén, att det fanns ett intresse, under hösten. Det var tufft i verksamheten och man hade inte alla redskapen för att göra de förändringar som man tror behövs, säger Johan Brunström, som arbetat som hallchef på anläggningen, där han nu är en av fyra delägare.

Efter årsskiftet tog det fart och nu har hallen, där det nu grejas på för fullt, nya ägare.

Belysningen ska bytas ut på alla banor, för att skapa ett jämnare och behagligare ljus. Och PDL-loggorna ska bytas ut mot Padelborgen. För det är så anläggningen heter framöver: Padelborgen Mölnlycke.

– Här ska taket sänkas för att skapa en mer hemtrevlig känsla, säger Johan Brunström och pekar mot en del av hallen mellan receptionsdisken och banorna, där det står bord och stolar.

ANNONS

Målet är att starta en padelförening knuten till anläggningen

Han lyfter fram att det är en fördel att alla fyra delägare inklusive han själv bor relativt nära hallen. Oscar Bergh bor i Mölndal, Daniel Möller i Öjersjö, Jonas Fransson Grundin bor i Göteborg, och han själv bor i Mölnlycke.

– Det finns vissa fördelar med att vara ett stort varumärke, men här i Mölnlycke funkar det inte riktigt. Det känns som att det lokala engagemanget är viktigt. Och ju större det är, ju mer byråkratiskt blir det, tar lite längre tid med beslut, säger Johan Brunström och fortsätter.

– Man behöver delägare som är inne och stöttar upp med hela hjärtat i verksamheten. Engagemanget blir lättare om man brinner för padeln och har den lokala anknytningen. I det här lokala ägarskapet kan man också hitta klubbkänslan.

Fr v. Jonas Fransson Grundin, Johan Brunström och Daniel Möller. Oscar Bergh saknas.
Fr v. Jonas Fransson Grundin, Johan Brunström och Daniel Möller. Oscar Bergh saknas. Bild: Julia Kero

Förutom att få padelhallen på banan är målet att starta en padelförening knuten till anläggningen.

– Vi har alla möjligheter att hitta den röda tråden i verksamheten. Vi har eliten. Jag är landslagsspelare, och till exempel Diego Svensson, som är en av de mest lovande spelarna, är tränare i hallen. Han blir en viktig del i det här också, utöver de andra ägarna. Vi har ett starkt tränarteam och målet är att bygga ut akademidelen, ha alla åldrar och alla nivåer, säger Johan Brunström.

ANNONS

– Det är ju en så pass ung sport, så det är ju först nu sporten är mogen för det. Att dra med mamma och pappa till padelhallen, istället för tvärtom.

Hur är det att våga satsa på en padelanläggning just?

– Det är ju en tuff bransch just nu. Det är en överetablering och väldigt få hallar som går bra i dagsläget. Ur det perspektivet är det en chansning. Men vi får se det långsiktigt. Och vi kommer att göra en prisjustering neråt för att möta marknaden. Vi har legat högt jämfört med konkurrenterna.

LÄS MER:Villaägare i Härryda kommun polisanmäls för eldning av byggmaterial

LÄS MER:Trots framgång för Pixbos damlag – tränaren lämnar efter säsongen i protest mot förslag om sänkt lön

LÄS MER:Yvonne Elmgren är Härrydas mäklardrottning: ”Kund kom med väska full med pengar”

ANNONS