Nytt basketgymnasium i Härryda ska fostra talanger

Klubben ska växa, eleverna få en bra balans och framtidens basketspelare upptäckas. Det är några av målen för basketutbildningen som snart drar igång på Hulebäcksgymnasiet.
– Man ska kunna kombinera studier och idrotten man älskar, säger Nektarios Solidakis, ordförande i Eastside Basket, klubben bakom samarbetet.

ANNONS
|

Nu ska Hulebäcksgymnasiets idrottsutbildningar i innebandy, padel och hockey få sällskap av en ny sport. Till hösten 2024 kliver nämligen Eastside Basket, den lokala basketklubben i Mölnlycke, och Hulebäck in i ett samarbete när de startar upp en basketutbildning.

– Det känns vansinnigt spännande! Vi vet att basket är en väldigt populär sport, inte minst i Göteborgsområdet. Eastside Basket växer så det knakar och det känns superbra att vi har funnit varandra, säger Hulebäcksgymnasiets rektor Mikael Svensson.

Nektarios Solidakis, ordförande i Eastside Basket, berättar att samarbetet är något de har funderat på länge.

– Jag tror att vi har samma gemensamma mål och visioner för våra ungdomar i framtiden. Vi är väldigt stolta över vårt samarbete och kommer ge alla resurser vi har för att det ska bli bättre och bättre varje år, säger han.

ANNONS

Idrott ger högre koncentration

Skolan som sett resultaten av de redan befintliga idrottsutbildningarna menar att det finns många fördelar med att kombinera gymnasiestudier och idrott. Bland annat en ihållande kontakt och tillhörighet till föreningar.

– Jag tycker också att man kan se att våra ungdomar får en bättre balans i vardagen genom att träning också sker på skoltid, säger Mikael Svensson.

Nektarios Solidakis säger att träningen även kan medföra högre koncentration på de ”vanliga” lektionerna.

Vill ta fram nya talanger

Eastside Basket har vuxit mycket under den senaste tiden och hoppas få ännu en skjuts med denna satsning. Ordföranden påpekar att klubben ska finnas för alla, för de som bara vill spela men också de som vill satsa.

– Vi vill vara kända som en klubb och ett gymnasium som gör att barnen blir bra, fångar upp de som kan ta nästa steg och har ambitioner att bli elitspelare i framtiden, säger Nektarios Solidakis.

Utbildningen innebär att eleverna kommer att läsa extra kurser i idrott och hälsa och träna basket på skoltid. Utbildningen kommer att vara högskoleförberedande.

LÄS MER:Pixborekryten Ella Zetterstedt: ”Jag vill se hur långt jag kan ta mig”

LÄS MER:Värdefull cykel stulen vid Hulebäcksgymnasiet

LÄS MER:Elever från Hulebäcksgymnasiet visade upp sitt musikalprojekt: ”Festlig stämning”

ANNONS