Panda Face hyllar Rävlanda på Youtube

Det kan vara den mest entusiastiska Youtubevideon som någonsin gjorts om Rävlanda. Youtubern och resevloggaren Panda Face, till vardags känd som Trond Byermoen, hyllar i stort sett allting som finns i Rävlanda i sin resevlogg.
– Jag ska absolut tillbaka på besök, säger han till Härryda-Posten.

ANNONS

Antalet tittare som sett Rävlandahyllningen på Youtube växer ständigt. I skrivande stund är det omkring 1 500 personer som tagit del av Panda Face reseskildring av Rävlanda. Bråtaredsvallen får sig ett entusiastiskt besök och Rävlanda Pizzeria får närmast Michelinliknande status när Trond Byermoen drar fram som en glädjeångvält genom bygden.

”Denna oas” utbrister Panda Face i inledningen av videon om Rävlanda, och på den vägen är det:

– Rävlanda har allt en civiliserad människa behöver! slår Panda Face fast i filmen på Youtube.

Intresset för reseskildringar började när Arvikabon blev förälskad i Thailand som resemål. Det var också där han fick det smeknamn han nu använder som ett glädjtetjut varje gång kameran rullar: ”Bandet rullar, Panda speaking!”.

ANNONS

Är det här första gången du har varit i Rävlanda?

– Det är andra gången faktiskt. Första gången jag var i Rävlanda så var jag liksom bara hemma hos Lena och Peter (Lena Carlsson och Peter Götz som driver Sängfabriken och Götz Kalas, reds. anm). Och då såg jag ingenting av Rävlanda, vi var bara hemma hos dem. Men sen fick jag se lite, åka runt lite och då var det en massa bra där.

Om du skulle beskriva Rävlanda för någon som aldrig tidigare har varit där, hur skulle det låta då?

– Det är ju framförallt glada och positiva människor. Och det är ju det som gör en plats bra, tycker jag. Det spelar ingen roll var man bor. Bara människor är trevliga och ärliga runt en så blir det bra. Det är ju det som är det viktigaste. Och sen så råkar ju allting finnas i Rävlanda som man behöver för att ha ett gött liv.

Längtar du tillbaka till Rävlanda?

– Ja, det gör jag.

Han utesluter heller inte en flytt dit i framtiden.

– Man vet aldrig. Vi kanske hamnar i Rävlanda någon gång. Jag ska absolut tillbaka på besök.

ANNONS

Panda Face vill sprida glädje och lyfta mindre orter

Till vardags är Trond Byermoen fritidsledare på en mellanstadieskola i Arvika. Värmländskan är en omistlig del av hans resesvideos som drogs igång för cirka tre år sedan. Sedan dess har han gjort flera filmer från Thailand och ett 30-tal lokala skildringar i Värmland.

– Konceptet jag har haft då när jag gör filmer från sådana här mindre orter, det är ju att jag har ju alltid de positiva glasögonen på mig. Och jag vill försöka att höja varje plats.

Hans fokus på att vara positiv och sprida glädje är ett högst medvetet val.

– För att få spridning handlar ju ofta om att sprida skit eller vara negativ mot saker och ting. Och då når man ju tyvärr oftast en större publik och man får mera klick, men jag vill aldrig hamna i det här, utan jag tänker att jag ska försöka att smyga igång det här och vara positiv och bra. Och jag slipper ju allt det här som kallar sig näthat, utan jag är ju bara positiv.

Och så var det det där med arbetsnamnet Panda Face. Vad är storyn?

– Jag landade ju i Thailand en gång, och så skulle jag checka in på hotellet och bara sprang ner på stranden för att kolla läget lite. Och då hade jag glömt att smörja in mig. Men jag fick tag i solglasögon och sen på kvällen såg jag ut som en panda. På den vägen är det, säger han och skrattar.

ANNONS

LÄS MER:Lena och Peter driver Rävlandas musik- och kulturmecka Sängfabriken

LÄS MER:Anders löser bostadsbristen i Mölnlycke – för igelkottarna

LÄS MER:Mölnlyckebon Anders testar kräftlyckan: ”Spännande”

ANNONS