Restaurang Signum har fått en Michelinstjärna: ”Så kul för dem”

Restaurang Signum på Hällsnäs hotell har under måndagen fått en stjärna i guide Michelin.
– Det är fantastiskt roligt, vi firar lite, säger Victor Sandgren, chef på Sjöö, hotellets andra restaurang.

ANNONS

På Långenäs udde, strax utanför Mölnlycke, ligger herrgårdshotellet Hällsnäs som har två restauranger, Signum och Sjöö, varav den förstnämnda nu fått en stjärna i Michelinguiden.

– De har precis fått den, de är på Michelingala i Åbo i Finland, berättar Victor Sandgren, restaurangchef på Sjöö, glatt när Härryda-Posten ringer.

Enligt Guide Michelin är det knappt tjugo restauranger i Sverige som just nu har en, eller flera, stjärnor. För att nå dit bedöms flera kriterier, däribland kvalitén på råvarorna och själva hantverket, som smakupplevelsen, av en hemlig jury.

– De är inspektörer som det kallas, och man vet inte när de är på plats. De gör det väldigt anonymt, förklarar Sandgren.

ANNONS

Restaurangen har redan hyllats i sociala medier. Näringslivschefen i Härryda kommun, Fredrik Olsson, skriver på Linkedin: "Wow! Signum gör det omöjliga möjligt! Levererar mat i världsklass och får sin efterlängtade stjärna”.

Bakom konceptet är stjärnkocken Thomas Sjögren, som bland annat vunnit ”Kockarnas kamp” år 2018 och som driver flera andra krogar, och kockarna Markus Pettersson och Hampus Fors.

– Det har varit väldigt mycket jobb och slit, så de är värda varenda liten uppmärksamhet de kan få. Och det är roligt att det uppmärksammas med tanke på läget som vi har, mitt ute i ingenstans mer eller mindre. Att folk är så pass intresserade att de vill komma hit ändå, det är fantastiskt kul, avslutar Victor Sandgren.

LÄS MER:Inbrott i Källarbackens butik – ägare lurade tjuvarna att stanna

LÄS MER:Charlie Fjellström, 13, upplevde branden i Landvetter – imponerad över brandmännen

LÄS MER:Härryda kommun uppmanar invånare att spara vatten

ANNONS