Sol och värme under studentveckan i Härryda

Det blir en smakstart på sommaren denna vecka. Härrydabor som trivs i solen kan glädjas åt fint väder hela veckan. Alldeles perfekt för den ungdom som tar studenten.

ANNONS
|

Denna vecka ser ut att bjuda på härligt väder med sol och värme. En alldeles perfekt inbjudan till en förhoppningsvis härlig sommar. Extra glädjande är det för Fridaskolans och Hulebäcksgymnasiets studenter som förbereder sig inför studentceremonin.

Under tisdagen förväntas temperaturen stiga i takt med att dagen fortlöper och förväntas nå över 20 grader.

– Vi förväntar oss en lite luftmassa röra sig in i området vilket kan resultera i dimma och dis under morgonen, säger SMHI:s meteorolog Charlotta Eriksson.

Under onsdagen springer Hulebäcksgymnasiets studenter ut och då kan både de, föräldrar, vänner och övriga Härrydabor glädja sig över fortsatt fint väder.

ANNONS

– Onsdagens temperatur förväntas vara likvärdig med tisdagens. Solen kommer stråla och värmen kommer från de brittiska öarna i sydväst. Eventuellt kommer vi se högre molnslöjor, men de kommer inte påverka solen i någon större utsträckning, säger Charlotta Eriksson.

För den som inte gillar när termometern visar över 20 grader kan tacka vädergudarna under torsdagen och fredagen. Då förväntas temperaturen sjunka något.

– Luften blir lite svalare och det kan bildas några stackmoln men temperaturen kommer att hålla sig runt knappa 20 grader, säger Charlotta Eriksson.

Det är just på fredagen som Fridagymnasiets elever springer ut. De ska dock inte känna sig nedslående över den svala luften.

– Även om det kan förekomma passerande moln så är det solen som kommer dominera, och det ser inte ut som att det är något regn i sikte.

Trots denna härliga väderprognos kan det vara rekommenderat att ha en tröja nära tillhands.

– Det kommer vara något kyligare under morgontimmarna. Särskilt under tisdagen, säger Charlotta Eriksson och sammanfattar studentveckan.

– Det är ett jättebra studentväder!

LÄS MER:Hushållssopor dumpas vid Rådasjöns naturreservat: ”Olagligt”

LÄS MER:Jaspiloterna släpper studsig cover – för barn och knuttar

LÄS MER:Så blir sommarprogrammet på Sängfabriken i Rävlanda

ANNONS