Vattentank utplacerad i Hindås – läckan repareras

Under torsdagen uppstod en akut vattenläcka i centrala Hindås. Samtidigt är det vattenläckor som påverkar vattentillförseln i Hindås och i Rävlanda. Under tiden som felsökningen pågår uppmanas kunderna att spara på vattnet.

ANNONS

Under torsdagen inträffade två läckage som berör kunderna hos Härryda vatten och avfall, HVAA. Det första var i form av en akut vattenavstängning på Hökvägen i Hindås, som ska vara åtgärdat under torsdagsförmiddagen. På hemsidan konstateras: ”När vattnet släpps på igen kan det vara missfärgat. Spola tills vattnet blir klart igen. En vattentank där man kan hämta vatten är på väg att ställas ut på gatan.”

Det andra läckaget är en större vattenläcka som påverkar både Rävlanda och Hindås. Tills vidare uppmanas kunderna att spara på vattnet.

Vattenläckan har nu hittats nu och reparationer pågår.

– Det är fortfarande uppmaning att spara på vattnet tills vi har kunnat hitta det här då. Vi ber kunderna om hjälp med att spara på vattnet, berättar Isabella Westberg, kommunikatör på Härryda vatten och avfall för Härryda-Posten.

ANNONS

Under torsdagen fick även vattnet stängas av akut i centrala Hindås efter att man behövt laga en vattenläcka. På sin hemsida skriver kommunen att vatten går att hämta vid Hindås pizzeria.

Prognosen i nuläget är att vattnet ska släppas på igen klockan 8.30 på fredagsmorgonen.

LÄS MER:Så tycker Härrydaborna om de höga matpriserna: ”Jag har lagt ner tomater”

LÄS MER:Ryanair överklagade klimatavgifter på Landvetter – förvaltningsrätten gav Swedavia rätt

ANNONS