Vickans restaurang och bar utsatt för inbrott – stal sprit och kassa

Det var klockan kvart i sex på måndagsmorgonen som ett par tjuvar var spritsugna. De krossade en ruta på Vickans restaurang och bar och fick med sig sprit till ett värde av tusentals kronor. Ögonvittne berättar om förloppet till Härryda-Posten: – Det kommer ut tre gubbar från restaurangen. Sen kommer en fjärde ut bärandes på ölbackar.

ANNONS
|

Henrik Ståhl hade precis förberett sig för att cykla till jobbet. Klockan är kvart i sex på morgonen när han hörde glas som krossades. Han tittade runt och insåg att det ljudet kom från Simon Gevriys verksamhet – Vickans restaurang och bar på Stationsvägen. Ena fönstret var helt krossat.

– Jag hörde ju att glas spräcktes och tittar mot Simons restaurang. Då ser jag en vit Saab med öppen bagagelucka. Och så kommer det ut tre gubbar från restaurangen. Sen kommer en fjärde ut bärandes på ölbackar. De stoppar in det i bagaget och under tiden ringer jag polisen och anmäler inbrottet, säger Henrik Ståhl till Härryda-Posten.

ANNONS

Såg det ut som att de hade bråttom?

– De kollade runt lite och jag misstänkte att de såg mig innan de stack iväg, men de var inte vrålstressade om man säger så.

När Härryda-Posten besöker restaurangen under måndagsmorgonen är ägaren Simon Gevriys på plats.

– De snodde sprit och kassasystemet. Allt som allt rör det sig om ett värde på 10 000 kronor, gissar han och fortsätter:

– De snodde öl och whiskey. Och de tog bara de dyra grejerna och oöppnade flaskor.

Tjuvarna klippte sladdarna på Vickans bar

Simon Gevriy har redan hunnit sätta upp träskivor för det krossade fönstret. Polisen var snabbt på plats. De dokumenterade platsen och tog vittnesmål från grannar.

– Vi har upprättat en anmälan om stöld, säger Sofia Jigström stationsbefäl Storgöteborg syd.

Eftersom tjuvarna även stal kassasystemet tvingas Vickans att ha stängt under måndagen. Som tur var så hade Simon Gevriye enbart växelpengar i kassan.

– Det jag stör mig mest på är att de klippte sladdarna när de tog kassan. Varför klippa sladdarna liksom? Nu måste jag dra hela elen igen och det är merarbete. Ta hela systemet i stället, säger han.

Vad tänkte du när du kom till restaurangen?

ANNONS

– Jag tänkte vad fan är det som händer? Jag hade inbrott förra året också, men då var det mest småungar som var inblandade i det.

Tror du detta var planerat eller något spontant?

– Jag tror det var spontant. Jag funderar på hur de vågade göra det så tidigt på morgonen.

Simon Gevriys måndag kommer handla om att köpa ett nytt kassasystem och få igång restaurangen till tisdagen. Han har precis renoverat och har inte råd att ha stängt längre.

Stammis åkte förbi för att visa sitt stöd

Även Jossi Sorvari är på plats när Härryda-Posten besöker restaurangen. Han är en trogen gäst, och är där för att visa stöd.

– Jag såg på Facebook att Simon fått fönstret sönderslaget. Så jag stannade till här innan jobbet, för att prata med Simon. Det känns onödigt med inbrott. Jag vet att Simon kämpar och så kommer någon och gör så här. Det känns lite sådär, säger han.

Jossi Sorvari vinkar hejdå, säger att han kommer åter i eftermiddag och åker iväg till jobbet.

Simon Gevriy avslutar:

– Jag har många bra gäster här. De blir mer kompisar än gäster. Och det känns jättebra att de bryr sig så mycket. Frisörskan som finns här var och hjälpte mig med att städa upp allt i morse.

ANNONS

LÄS MER:Pixbo Gymnastikförening lockade fulla läktare till Mölnlycke idrottshall

LÄS MER:De kan vara bäst i Sverige på juridik

LÄS MER:Hindåsscouterna firade 50 år

ANNONS