Simon har öppnat dörrarna till nya Vickans restaurang och bar: ”Det är bara pizza, pizza, pizza i Mölnlycke”

Flera känner säkert igen den lokala pizzerian bakom Mölnlycke Garden Center på Stationsvägen i Mölnlycke. Pizzeria Viktoria som har funnits där i 22 år, har nu bytt skepnad och namn – men ägaren är densamme. Under fredagen välkomnar Simon Gevriye gästerna till Vickans restaurang och bar.
– Jag ville göra något annorlunda. Det är bara pizza, pizza, pizza här i Mölnlycke

ANNONS
|

Det är en glad och förväntansfull ägare som sitter inne i den nyrenoverade restaurangen. Det här ögonblicket har Simon Gevriye väntat på länge. Själva arbetet har tagit tre år, men tanken har funnits längre:

– Jag ville göra något annorlunda. Det är bara pizza, pizza, pizza här i Mölnlycke, säger han och syftar på den nya menyn som består av á la carte och grill. Längre fram i vår kan det även tillkomma thairätter.

Men det är inte bara menyn som är ny. Inredningen har förändrats och personalen har utökats. När Gevriye insåg att ekonomin äntligen fanns för att renovera restaurangen, var det första han gjorde att kontakta hantverkare, såsom snickare och elektriker – personer som står honom nära:

ANNONS

– Det är grannar, personer som bor här runtomkring, och en kompis som är snickare som har hjälpt mig mycket, berättar han och tillägger ödmjukt:

– Jag har guldgrannar och kunder som är jättegoa.

Ögonen lyser på Simon Gevriye när han berättar om restaurangen. Tjusningen med att driva restaurang är mötet med människor:

– Jag tycker om att träffa nytt folk och att skratta med folk. Efter en timme är man bästa kompisar, säger han och ler.

Stamkunderna och grannarna återkommer flera gånger under intervjun. Gevriye berättar att det till exempel har varit svårt att anställa nya personer, men att han nu har anställt en servitris som bor i området och går i skolan på dagtid.

– Det är grannar, grannar, grannar hela tiden, säger han och skrattar.

Fyrbenta gäster är välkomna till Vickans i Mölnlycke – så länge de inte stör allergiker

Att Mölnlyckes restaurangutbud ökar i och med nybyggnationer och befolkningsökning, stör inte Simon Gevriye. Han fokuserar på det som han tycker är viktigt:

– Jag vill ha något fint och bra med mina stamgäster. Hemtrevligt helst. Och alla är välkomna, både fyrbenta och tvåbenta. Jag har flera kunder här som har små hundar med sig, förklarar han, men tillägger snabbt att både han och gästerna tar hänsyn till allergiker.

Stora snöflingor börjar falla utanför fönstret och det är dags för Simon Gevriye att förbereda inför lunchen. Han tänder ljuset på ett av borden och börjar ställa fram dricksglas:

ANNONS

– Nu är det äntligen klart, avslutar Simon Gevriye och tar ett djupt andetag.

Snart kommer de första gästerna.

Kurt Andersson, 53, produktionsingenjör, Kungsbacka, Christopher Gustafsson, 35, facility manager, Mölnlycke, Fabian hodges, 57, teknisk analytiker specialist, mölnlycke
Kurt Andersson, 53, produktionsingenjör, Kungsbacka, Christopher Gustafsson, 35, facility manager, Mölnlycke, Fabian hodges, 57, teknisk analytiker specialist, mölnlycke Bild: Julia Lagergren

När Härryda-Posten tittar förbi lite senare på dagen har de tre lunchkamraterna Kurt Andersson, Christopher Gustafsson och Fabian Hodges precis hunnit äta klart.

– Jag har inte varit här tidigare. Det var Christopher som tipsade, säger Fabian Hodges och pekar på just Christopher som säger:

– Det här är en jätteuppfräschning, jättebra! Men pizzan var bättre förra gången, säger han skrattande och säger skämtsamt att han ska ta upp frågan med Simon.

– Vi har väntat på att de ska öppna, så det är därför vi är här idag, lägger Christopher till.

Fabian Hodges verkar nöjd med lunchen:

– Jag som inte har varit här tidigare tycker att det är trevligt! Maten var god, jag åt entrecote.

Även Kurt Andersson ger tummen upp:

– Jag tycker att det är schysst. Bra meny att välja från och bra service!

LÄS MER:Centerförslag: Bind samman Rådasjön med Råda rum

LÄS MER:Ökat tryck hos budget- och skuldrådgivaren i Härryda

LÄS MER:Så mycket höjer Förbo hyran 2023

ANNONS