Willys evakuerade personal och gäster

Det var vid 15-tiden som en brand i centrala Landvetter bröt ut. Både handlande kunder och Willys personal fick evakueras från butiken.
– Det som är viktigast i nuläget är att ingen person skadat sig, säger Willys kommunikationschef, Johanna Eurén.

ANNONS
|

Det var strax efter 15.00 under fredagseftermiddagen som SOS Alarm larmades om en brand i centrala Landvetter. Enligt räddningstjänsten startade branden på en vind i ett flerfamiljshus som även kallas för Willyshuset.

I botten av fastigheten har Willys en butik och vid 16-tiden valde polisen att spärra av området och evakuera både boende och personal i omkringliggande verksamheter.

– Det är en svårsläckt brand enligt räddningstjänsten, som förmodligen inte kommer kunna släcka den. I nuläget försöker man rädda halva huset, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Både fredagshandlande gäster och Willys personal tvingades att lämna butiken.

Willys: Det viktigaste är att ingen har skadat sig

Willys kommunikationschef, Johanna Eurén, säger till Härryda-Posten att evakueringen gick smidigt till:

ANNONS

– Branden startade i en annan del av byggnaden, som är ganska så långt i från butiken. Det är en stor brand och det som är viktigast i nuläget är att ingen person skadat sig och så vitt jag vet så är det inga skador i butiken, säger hon och fortsätter:

– Jag har haft kontakt med en person som är inne i butiken just nu. Den personen kan bekräfta att det gick lugnt till vid evakueringen. Det var inte panik och både medarbetare och gäster kunde gå ut utan panik, säger hon.

Det är ännu oklart hur branden startat, men polisen har upprättat en brottsmisstanke om grov mordbrand.

– Man har satt det som brottsrubricering, men man vet inte vad som har orsakat branden. Det kan komma att ändras, säger Peter Adlersson.

LÄS MER:Härryda-profilen Anton Allédeus vill stärka allas rätt att vara den hen är

LÄS MER:Liverapport: Följ matchen mellan Sjövalla FK-Slottsskogen

LÄS MER:Storbrand på vind i lägenhetshus i Landvetter

ANNONS