16-årige Alvin gjorde tre mål – förde Mölnlycke IF till tabelltoppen

Med bara en match kvar innan årets serie i division 4B är över rusade Mölnlycke IF under fredagskvällen upp till den absoluta tabelltoppen. Tränaren Alan Wandi fick se 16-årige Alvin Karlsson göra tre av fyra mål på hemmaplan mot gästande Sandarna BK.

ANNONS
|

Nummer 16 är på väg att bli ett mytomspunnet nummer i Mölnlycke IF:s moderna historia. Inte bara för att det är tröjnumret utan även åldern för Alvin Karlsson, som stod för tre av fyra mål under fredagskvällen. Med en match kvar för herrarna i Mölnlycke IF i division 4B blev det kross av gästande Sandarna BK på Mölnlycke IP. Slutresultatet: 4-1.

– Vi är med från början. Det är lite passivt i början, men sen kommer vi igång med vårt spel. Vi gör två snabba mål på fasta situationer och det blir lite mer lugn i laget. När vi börjar rulla vårt spel då har många lag svårt att komma ikapp oss, sade hemmatränaren Alan Wandi till Härryda-Posten på plats på Mölnlycke IP.

ANNONS

Sin vana trogen är Wandi självkritisk även vid vinst, men kunde icke desto mindre glädjas åt att Mölnlycke IF nu rusar om tabellettan IF Väster och intar den absoluta tabelltoppen, med en match mer spelad.

– Det var lite onödigt att vi bjöd på ett mål, men tre poäng är det viktigaste och nu är vi med hela vägen till sista matchen. Vi fortsätter att tro att vi kommer vinna serien, att vi slipper kvalet.

Och så var det om Alvin Karlssons urladdning:

– Han är bara 16 år, han gjorde tre mål idag. Fantastiskt kul med en sådan utdelning.

Trots Alvin Karlssons målfest var skyttekungen själv märkbart ödmjuk vid matchen blåstes av.

– Det var en bra match och en viktig match att vinna. Det var kul att det fick bli så idag, sade han till tidningen och lade till:

– Jag har bara gjort ett mål i serien innan.

Mölnlycke IF:s sista match för säsongen innan eventuellt kval hålls nästa söndag när Älvsborg FF gästar på Mölnlycke IF. Matchstart klockan 14:15.

LÄS MER:Sjövalla segrade mot Härlanda på bortaplan

LÄS MER:Helvändningen – NPF-vården blir kvar i Mölnlycke

LÄS MER:Politiska punkten är satt för Bocköhalvön

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS