Målkavalkad för Sjövalla FK mot tabellettan FC Kålltorp – nu hägrar kval till femman

Sjövalla FK har spelat bra den här säsongen. Under lördagen spelades sista matchen mot ligaledaren FC Kålltorp. Mölnlyckelaget vann övertygande med 6-2.
– Hela laget vill inget annat än komma till femte divisionen, säger Sjövallatränaren Paul Zaya.

Väderutsikterna var inte särskilt gynnsamma för matchen. Fyra plusgrader i den iskalla blåsten, blandat med regn och rusk, kändes mer som fyra minusgrader. Planen var hal och ogästvänlig. Vädret skrämde bort publiken – men spelarna lät sig inte skrämmas.

Första halvan av första halvlek kändes spelet ganska avvaktande och såg inte så lovande ut för Sjövalla FK. Elva minuter in på matchen drämde Malte Fridsén in första målet för FC Kålltorp. Det fick Sjövalla att tända till.

John Larsson kvitterade när det gått 37 minuter av matchen. Mölnlyckelaget lade in en högre växel och låg på och fullständigt dominerade fotbollsplanen. Spelet förflyttades över till motståndarsidans planhalva. Spelarna slet och jagade boll.

Bitvis kändes det som att Sjövallaspelarna fanns överallt, med mycket närkontakt. Det gav resultat några minuter senare. Då var det dags för det andra målet som sattes av Oskar Sköldberg och gav Sjövalla ledningen. Vid slutet av första halvlek var det Sjövalla som fullständigt ägde matchen. Ett drömläge för Sjövalla, såhär på säsongens sista ordinarie match.

Säsongsavslutning blev revansch

Andra halvlek blev inte annorlunda. Sjövalla bibehöll initiativet, i den 72:a minuten ökade Oskar Sternvik på ledningen. Två minuter senare var det dags för ytterligare ett mål. Oskar Sköldberg levererade sitt andra mål.

Sju minuter före matchens slut lyckades Kålltorps Emil Åstradsson lägga in en boll i Sjövalla FK:s mål. När matchen i det närmaste var slut, då det bara återstod tre minuter, gjorde Oskar Sternvik sitt tredje och matchens sista mål.

För Sjövalla FK blev säsongsavslutningen även en revansch. Senast laget mötte Kålltorp vann det sistnämnda laget med 5-0. Nu blev det tvärtom, med hisnande 6-2. Laget på andra plats i sjätte divisionen slog serieledaren.

Säsongen må vara över, men kvalet hägrar. Detta innebär att om Sjövalla lyckas vinna de två återstående matcherna i kvalet, blir laget ett division 5-lag.

– Vi har nu visat att vi är det bästa laget i serien. Vi har spelat nio matcher och vunnit åtta, säger Sjövalla FK:s tränare Paul Zaya, överlyckligt.

Han tror att de överraskade FC Kålltorp genom att spela ett helt annat slags spel än vad de gjort tidigare.

– Vi lät bollen rulla. Vi gjorde inget dumt. Hela laget spelade en fantastisk fotboll idag.